Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Bobrovskij vyrovnal klubový rekord, 100. bod mladučkého Eichela

NHL
NEW YORK - Bobrovskij vyrovnal klubový rekord, 100. bod Eichela
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Columbus zdolal doma New Jersey 2:0 aj vďaka bezchybnému výkonu Sergeja Bobrovského. Ruský brankár kryl všetkých 33 striel hostí a zaknihoval si čisté konto v treťom štarte po sebe. V tejto sezóne vychytal nulu šiestykrát, v kariére má na konte 18 shutoutov. Celkovo chytil v týchto troch zápasoch 91 striel a tromi čistými kontami za sebou vyrovnal klubový rekord Stevea Masona, ktorému sa to podarilo od 27. do 31. decembra 2008. "Je to úspech celého tímu. Dnes sa z toho poteším, ale od zajtra už myslím na ďalší zápas," povedal ruský brankár pre nhl.com. Devils pokračujú v mizerných výkonoch, utrpeli už ôsmu prehru v rade.

Švédsky brankár New Yorku Rangers Henrik Lundqvist zaznamenal ďalší posun v historických tabuľkách. Na ľade Floridy sa pri víťazstve 5:2 blysol 43 zákrokmi a zaznamenal 404. víťazstvo v kariére. Vďaka nemu sa osamostatnil na 10. mieste historického poradia, keď sa odpútal od Granta Fuhra. Zároveň predbehol legendárneho Martina Brodeura v počte víťazstiev v prvých 12 sezónach v kariére a ako prvý brankár dosiahol 30 výhier v jedenástich z prvých dvanástich sezón. "Som na to veľmi hrdý. Tvrdo pracujem, aby som tieto úspechy dosiahol. Prvoradým cieľom je vyhrať Stanleyho pohár, ale užívam si aj takéto úspechy," povedal 35-ročný Švéd pre nhl.com. Floride sa v poslednom čase nedarí, prehrala šesť zo siedmich zápasov. Na 2:0 pre "jazdcov" zvýšil v 13. minúte svojím prvým gólom v sezóne vo svojom druhom zápase Tanner Glass. Tridsaťtriročný útočník obliekal počas výluky v sezóne 2012/13 dres Banskej Bystrice.

Prečítajte si aj: VIDEO Tatarova asistencia Red Wings nestačila, brankár Blue Jackes s tretím čistým kontom v rade

O víťazstvo Philadelphie v Buffale 6:3 sa zaslúžilo šesť rôznych strelcov. Po dvanástich zápasoch sa presadil Claude Giroux, ktorý skóroval po viac ako mesiaci. Mužom duelu však bol český obranca Radko Gudas, ktorý mal bilanciu 1+2 a päť plusových bodov. "Podobných zápasov veľa nie je. Som rád, keď môžem pomôcť tímu aj takýmto spôsobom. Je to zábava," povedal zámorským médiám dôrazný bek. Dva góly Sabres strelil Jack Eichel, ktorý sa v 127. zápase v kariére dostal na hranicu 100 bodov. Vo veku 20 rokov a 130 dní sa na túto métu dostal ako tretí najmladší v klubovej histórii. V mladšom veku sa to podarilo iba Pierreovi Turgeonovi (19 rokov, 156 dní) a Philovi Housleymu (19 rokov, 276 dní).

V tesnom zápase vyhrali hráči St. Louis na ľade Minnesoty 2:1. Brankár Jake Allen zaznamenal 32 úspešných zásahov a inkasoval až 10,5 sekundy pred koncom, keď ho prekonal Mikko Koivu. Špeciálnu radosť z víťazstva mal kormidelník Blues Mike Yeo, ktorý sa predstavil prvýkrát proti svojmu bývalému klubu. Minnesotu viedol päť sezón, klub ho prepustil 13. decembra 2016.

Montreal natiahol víťaznú sériu na šesť zápasov, keď o triumfe vo Vancouveri 2:1 rozhodol v predĺžení Paul Byron. Brankár Carey Price chytil 27 striel, v uplynulých piatich dueloch má úspešnosť zásahov 96,4 percenta. Anaheim zdolal Nashville 4:3 po nájazdoch, v piatej sérii rozstrelu rozhodol o triumfe "káčerov" Patrick Eaves.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články