Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Lukáč žiada vlastný pätnásťminútový ceremoniál a budíček pre mládež: Volám po úcte

KOŠICE - Vincent Lukáč odmietol ponuku HC Košice na vyvesenie svojho dresu. Legenda sa však nebráni tomuto počinu, vadí mu spôsob, aký vedenie Oceliarov zvolilo.
Zdroj: hockeyslovakia.sk
Zdieľajte:

"V živote som nepočul, aby vyvesili päť dresov naraz. Mali by dávať jeden dres každú sezónu, nie takto, bez zváženia. Takúto poctu si neželám," povedal Lukáč v rozhovore pre denník Šport.

Prečítajte si aj: VIDEO Fanúšikovia rozhodli: Najlepší moment sezóny Slovan predviedol v auguste

Podľa neho prichádza do úvahy iba samostatná slávnosť. "Môže sa postaviť Jágr a ďalší štyria hráči s ním? Pýtam sa verejnosti, či chcem príliš, ak chcem mať vlastný pätnásťminútový ceremoniál? Pozrite, ako prebehlo uvedenie Šatana do Siene slávy, tak to má vyzerať. Kariéra legendy je celoživotné dielo."

Dvojnásobný majster sveta je známy svojou kritikou na slovenský a tiež košický hokej. Podľa Lukáča by vo vedení klubu mali pracovať aj bývalí hráči. "Volám po úcte, taký názor máme viacerí. Môže byť vačší paradox, keď ako legendy sedíme na zápasoch medzi divákmi, zatiaľ čo Pavol Zůbek sedí v skyboxe?"

Lukáč budúcnosť slovenského hokeja nevidí ružovo. "Talenty nám miznú. Máme ich málo a keď aj sú, rýchlo odchádzajú zo Slovenska. Kluby nemajú peniaze. Ak štát nepomôže stavbou štadiónov, bude to ešte horšie. Rodičia nemajú ani na hokejku či korčule. Našimi súpermi na reprezentačnej úrovni už nie sú Švédi, Fíni, či Rusi, ale mužstvá ako Nemci, Švajčiari, Dáni, Bielorusi. Keď znova zaspíme dobu, prepadneme sa ešte hlbšie," dodal Lukáč pre denník Šport.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: denník Šport, pravda.sk

Diskusia

Podobné články