Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Cíger už tuší, kto z NHL nepríde na MS: Nechceme hráčov príliš otravovať

BRATISLAVA - Tréner hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger (47) už nadviazal kontakt z hráčmi zo zámoria, aby vedel, s kým môže počítať na majstrovstvá sveta v Kolíne.
Zdroj: facebook.com/SlovakHockey
Zdieľajte:

"Prípravný kemp začne 20. marca. Zatiaľ však neviem povedať, aký hráči budú k dispozícii. Všetko závisí od toho, kto bude dostupný a ako na tom hráči budú po zdravotnej stránke," povedal Cíger pre pravda.sk.

Prečítajte si aj: Dacjuk si hrá vlastnú ligu: Sólo z polovice zakončil nechytateľným backhandom

Cíger ráta aj s hráčmi ako Michal Čajkovský či zranený Marek Ďaloga, ktorým už skončila sezóna v KHL. "Marek mi volal hneď po zranení a povedal mi, že by rád zabojoval o nomináciu na majstrovstvá sveta. Nie je to však v mojich rukách, o všetkom rozhodnú lekári."

Kouč má za sebou prvé rozhovory s Pánikom, Hossom, či Hrívikom. "Vieme, že sa musia sústrediť na NHL, takže ich nechceme príliš otravovať. Liga je veľmi náročná a majú toho dosť. Pánik a Cehlárik sa ukazujú skvele, no u mladých nikdy neviete, či ich nepošlú na farmu. Musíme počkať na koniec základnej časti."

Zdá sa však, že ani v ideálnom prípade na MS neuvidíme oporu Chicaga. "S Mariánom Hossom sme sa o tom bavili otvorene, má už svoj vek a plné právo povedať, že toho má už dosť. Jeho účasť vidím veľmi nepravdepodobne, asi s ním nemôžeme počítať," vysvetlil Cíger pre pravda.sk.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: pravda.sk, hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články