Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Peter Bjalončík: Vo Fínsku ma učil Koivu, teraz je na rade Poprad

Poprad napĺňa svoju novú filozofiu zapracovania odchovancov do mužstva do bodky. Dôkazom je aj návrat len osemnásťročného mládežníckeho reprezentanta Petra Bjalončíka, ktorý strávil začiatok sezóny vo Fínsku. Šikovný center sa chopil šance ukážkovo a od prvého zápasu pravidelne boduje.
Zdroj: HK Poprad
Zdieľajte:

Po sezóne vo fínskej juniorke si sa rozhodol pre návrat do Popradu. Oslovil ťa niekto z klubu alebo to bola tvoja voľba?

Po dohode s trénerom, agentom a rodičmi som sa rozhodol, že sa vrátim naspäť domov. Prišiel som do Popradu a zapojil som sa do tréningového procesu s áčkom, dotiahli sa veci ohľadom transferu a tréneri mi oznámili že mi chcú dať šancu ukázať sa. Mohol som tak nastúpiť už v piatok na zápas.

V osemnástich rokoch si mal možnosť skúsiť hokejové prostredie, ktoré prospieva mladým hokejistom asi najviac v celej Európe. Našla sa určitá vec na tvojej hre, ktorá sa vďaka tomu posunula vpred?

Určite áno! Ja som veľmi šťastný a vďačný za každý jeden deň v Turku. Bola to zatiaľ najväčšia skúsenosť a výzva v mojom živote. Niektoré tréningy viedol dokonca aj Saku Koivu! Dalo mi to veľa aj po hokejovej a aj životnej stránke. No hokej a život idú ďalej a chcem bojovať o svoju budúcnosť, nech som kdekoľvek.

Máš za sebou skvelý úvod. Dva zápasy a hneď tri góly. Začali ťa chalani v šatni brať vážne a zapájajú ťa aj do dospeláckych debát? Chalani v kabíne sú super, som rád že ma prijali medzi seba a snažím sa im za to odvďačiť výkonmi a tvrdou prácou.

Ako sa ti zatiaľ pozdáva hra či tréningy v Poprade? Máš v zápasoch nejaké špeciálne úlohy od trénerov?

Tréningy sú na dobrej úrovni. Zaviedli sa tu aj moderné kondičné tréningy, za čo som rád. Úlohy od trénerov má každý hráč tak ako aj ja. Keď sa plnia do bodky, tak je tím úspešný.

V predchádzajúcich sezónach si dosiahol viacero úspechov aj s mládežníckymi výbermi Popradu. Máš indície od vedenia, že bude aj tento rok možnosť pomôcť juniorke v zápasoch?

To je pravda, v dohode s vedením je, že budem nastupovať aj v juniorke, kde je po dlhšej dobe skvelý tím. Keď budeme držať pokope a bojovať, máme možnosť uhrať dobrý výsledok. Podarilo sa nám to v doraste a u starších žiakov, tak prečo nie teraz?!

Si viacnásobným juniorským reprezentantom. Si v kontakte s niekým z reprezentačnej dvadsiatky pre prípadné štarty v budúcej sezóne?

Nie som v kontakte s nikým z dvadsiatky, okrem chalanov. Čo bude o rok sám neviem.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články