Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Majster sveta tvrdo skritizoval slovenský hokej aj Gáboríka: Je to pre neho iba biznis

BRATISLAVA - Igor Liba je majster sveta z pražského šampionátu v roku 1985. Momentálne sa venuje výchove talentov vo svojej akadémii neďaleko Košíc.
Zdroj: fansided.com
Zdieľajte:

Práve práca s mládežou je podľa Libu na veľmi zlej úrovni. "U nás sa mládeži skoro nikto nevenuje. Tréning vyzerá tak, že tréner zadá osnovu a potom už iba stojí ako soľný stĺp," povedal pre isport.cz.

Prečítajte si aj: FOTO Mal by Jurčo skúsiť reštart ako Pánik? Vedenie Detroitu už kritizujú aj fanúšikovia

Podľa bývalého reprezentanta je problém v zázemí a podmienkach. "Ani si neviete predstaviť, aké zlé podmienky u nás máme. Výchova hráčov, tréningy či málo priestoru na rozvoj detí, to je niečo strašné. Obdivujem český zväz, ktorý tržby z domáceho šampionátu v roku 2015 investoval do mládeže."

Zmeny podľa neho nenastali ani po výmene na čele Slovenského zväzu ľadového hokeja. "Venujú sa akurát mocenskému boju a nie mládeži. Nevidím žiadne zmeny k lepšiemu. Ja sa snažím, mám akadémiu a naplno sa jej venujem. Podľa mňa by mali urobiť niečo podobné."

Liba má svoj názor aj na štadión Mariána Gáboríka v Trenčíne. "Je pekné, že postavil arénu a založil akadémiu, ale inak sa o to vôbec nestará. Jasné, že je stále aktívny hráč, ale keď je v lete na Slovensku, vôbec sa tomu nevenuje. Robí to iba ako biznis," povedal Liba pre isport.cz.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: isport.cz, sport.sk

Diskusia

Podobné články