Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan dnes v príprave podľahol Chabarovsku

KHL
Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v piatkovom prípravnom zápase s ruským účastníkom KHL Amurom Chabarovsk tesne 1:2.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Slovan Bratislava - Amur Chabarovsk 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Góly: 16. Jeglič (Tičar, Mihálik) - 22. Fisenko (Loginov), 42. Fisenko (Lugin). Rozhodovali: Baluška, Junák - Orolin, Tvrdoň. Vylúčení: 4:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, 7339 divákov.

Slovan: Backlund – Štajnoch, Sersen, Foster, Sigalet, Mojžíš, Mihálik, Luža, Brejčák - Bartovič, Bližňák, Vondrka - Murley Nedorost, Nagy - Netík, Tičar, Jeglič - White, Surový, Ölvecký

Amur Chabarovsk: Murygin – A. Loginov, Rybnickij, V. Loginov, Taimi, Ježov, Safronov, Kurbatov, Tereščenko - Miklík, Špirko, Haščák - Kacuba, Litovčenko, Lugin - Baškirov, Fisenko, Železnov - Tarasov, Niinimäki, Junkov

Po opatrnom úvode duelu mohli ísť do vedenia ako prví hostia, keď v 4. minúte išiel na trestnú Mihálik. Nového muža v bránke "belasých" ohrozil dobrou strelou Haščák a z následnej dorážky aj Miklík, ale skúsený švédsky gólman si poradil. Aj v ďalších minútach mal prevahu Amur, no do väčšej šance sa dostal až v 11. minúte, keď pálil Litovčenko, Backlund jeho pokus pohotovo vyrazil. Slovan dovtedy prakticky nič nevymyslel. Domáci pohrozil až v 14. minúte, keď sa dostal k puku Nagy a takmer prekonal Murygina, ten však jeho pokus vyrazil lapačkou. O dve minúty neskôr sa už domáci priaznivci na tribúnach tešili, zblízka sa presadil Jeglič - 1:0. V čase 16:51 poslal Lugin Štajnocha na mantinel, čo nevydržalo plexisklo. Rozhodca prerušil hru a poslal hráčov do šatne s tým, že zvyšných 3:09 min prvej tretiny sa dohralo až po prestávke.

Amur vyrovnal krátko po zmene strán. V 22. minúte išiel na trestnú Foster, hostia vyhrali buly a ihneď po ňom vypálil Fisenko - 1:1. V ďalších minútach sa hra prelievala zo strany na stranu a oba tímy si vypracovali niekoľko pološancí. V polovici zápasu sa Slovan musel opäť brániť početnej prevahe, no bližšie ku gólu mal paradoxne on. Po Netíkovej akcii sa ocitol sám pred bránkou Bližňák, no trestuhodne nedal. Na druhej strane musel Backlund zlikvidovať pokus Kacubu. V závere druhého dejstva boli aktívnejší "belasí". Pred Muryginom však nepochodili Tičar, Ölvecký ani Murley a domáci nevyťažili gól ani z dvoch presiloviek za sebou.

V 42. minúte tak prišiel trest opäť z hokejky Fisenka, ktorý využil Mihálikove zaváhanie pri bránke a dôraz Lugina - 2:1. Amur sa presadil v oslabení. V 48. minúte zostal po súboji pri mantinel ležať V. Loginov, ktorému z ľadu pomohli spoluhráči a zamieril rovno do šatne. Amur mohol pridať tretí gól v 49. minúte, no Safronovova delovka skončila len na žŕdke Backlundovej bránky. Slovan si potom zahral ďalšie presilovky, no nedokázal si vypracovať súvislejší tlak. Do konca duelu sa už skóre nemenilo a tak sa z víťazstva tešili hráči Amuru.

hlasy po zápase:

Tomáš Netík, útočník Slovana: "Naša lajna dala gól, chalani sú výborní hokejisti a dúfam, že sa zohráme natoľko, že keď vypukne sezóna, budeme tímu čo najviac platní. Leto je pre hokejistov ťažké obdobie, vonku sú 30-stupňové teploty a aj v halách je dosť teplo. Ani ľad nie je taký dobrý. Brankár chytal výborne, mal dôležité zákroky. Ten druhý gól sme si tam hodili v podstate sami."

Michal Vondrka, útočník Slovana: "Mne sa hralo asi najlepšie z tých zápasov, ktoré sme doteraz odohrali. Bolo to aj vďaka tej atmosfére, len škoda, že sme prehrali. Mali sme aj smolu, dali sme myslím dve tyčky a dostali sme taký hlúpy druhý gól. Potom sa nám to už nepodarilo zvrátiť."

Milan Bartovič, kapitán Slovana: "Myslím si, že obe mužstvá boli dobre pripravené na zápas. Korčuľovalo sa naplno, bolo to zhora-dole a bolo to vyrovnané. Prestrieľali sme ich a keby sme premenili naše šance, mohli sme vyhrať."

Rastislav Špirko, útočník Amuru: "Pripravujú sa nové dresy s novým logom, takže sme hrali ešte v tých z minulej sezóny a na dresoch sme nemali naše mená. Od prvého dňa trénujeme my Slováci takto spolu. Bol to náš druhý zápas, stále hľadáme k sebe nejakú cestu, aby to fungovalo. Sezóna je ešte ďaleko a máme dosť prípravných zápasov a tréningov, aby sme to doladili."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články