Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dnes čaká krst ohňom na novú posilu bratislavského Slovana

Slovan Bratislava dnes odohrá v poradí štvrtý prípravný zápas pred blížiacou sa novou sezónou. Dnešný zápas bude výnimočný pre švédskeho gólmana Johana Backlunda, ktorý si dnes odbije premiéru v drese belasých.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovan Bratislava v príprave na nadchádzajúcu sezónu odohral už tri zápasy. Prvé dva zápasy odohral tím z hlavného mesta Slovenska proti súperom z KHL. Belasí si najprv poradili s Metallurgom Novokuzneck (3:2pp), no následne vysoko podľahli Dinamu Minsk (0:6). Zatiaľ posledný duel odohral v košickej Steel Aréne, keď v prestížnom derby zvíťazili nad domácimi “oceliarmi“ 3:1. Dnešným súperom belasých bude tím Amur Chabarovsk.

Zvláštnu príchuť bude mať dnešný zápas pre novú posilu bratislavského Slovana – Johana Backlunda. Pre 33-ročného brankára to bude totiž prvý zápas, ktorý odchytá v drese s orlom na hrudi. Backlund počas svojej kariéry nadobudol množstvo skúseností najmä v najvyššej švédskej súťaži SHL kde celkovo odohral 206 zápasov. Výkonmi v Timre zaujal tento nedraftovaný brankár dokonca aj skautov Philadelphie Flyers, ktorá s ním podpísala kontrakt v lete 2009, no v drese Flyers odohral Backlund iba 2 zápasy. V drese Slovana Bratislava by mal skúsený švédsky brankár vytvoriť spolu s Jaroslavom Janusom, minimálne rovnocennú dvojicu gólmanov.

Slovan dnes nastúpi proti Chabarovsku v takmer identickej zostave ako proti Košiciam. Jedinou zmenou je, že tretej obrannej dvojici dostane oproti zápasu v Košiciach namiesto Jána Brejčáka príležitosť Tomáš Mojžíš. Útočné formácie ostávajú pre dnešný zápas bezo zmien. Trénerovi Rostislavovi Čadovi stále chýba zranený Ivan Baranka.

Pravdepodobná zostava Slovana Bratislava : Backlund (Janus) – Sersen, Štajnoch, Vondrka, Bližňák, Bartovič – Sigalet, Foster, Nagy, Nedorost, Murley – Mihálik, Mojžíš, Jeglič, Tičar, Netík – Brejčák, Luža, Ölvecký, Surový, White – Bakoš, Hudáček.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články