Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Cingeľov debut za Spartu ako hrom

Parádny debut v drese pražskej Sparty zažil v stredu mladý slovenský hokejista Lukáš Cingeľ.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Dvadsaťdvaročný útočník sa na víťazstve "rudých" v prípravnom zápase s Českými Budějovicami (7:4) podieľal štyrmi gólmi.

Bývalý hráč HC Lev Praha bol pri streleckej chuti, štyrikrát v jednom dueli skóroval premiérovo medzi dospelými. "Možno je to rovnaký počet gólov, aký som dal za uplynulé dve sezóny v Leve," povedal s úsmevom pre klubový web Sparty. Po boku ďalších nováčikov Roberta Saboliča a Zacka Torquata bavil Cingeľ tribúny peknými akciami. "Hralo sa mi s nimi dobre. Myslím si, že sme si hneď na prvý pokus celkom sadli . Štyri góly som dal naposledy ešte v juniorských časoch, medzi dospelými si nič také nepamätám. Možno preto, že je to iba moja tretia sezóna," poznamenal.

Sparta ešte v polovici duelu prehrávala 0:2, ale nakoniec v divokej prestrelke nasúkala súperovi sedem kúskov a vyhrala 7:4. "Nezačali sme veľmi dobre, ale na druhej strane nás súper ani veľmi neprevyšoval. Dostali sme štyri góly a urobili dosť chýb. Hrali sme často v oslabení a to nám uberalo sily. Zvlášť, keď sme hrali iba na tri útoky. Vyhrali sme, ale máme čo zlepšovať," podotkol pre hokej.cz rodák zo Žiliny, ktorý v minulej sezóne odohral za Lev 41 zápasov v základnej časti KHL s bilanciou dva góly a dve asistencie. V 18 štartoch v play off pomohol k postupu tímu do finále Gagarinovho pohára tromi bodmi (2+1).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články