Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nováčik KHL prejavil obrovský záujem o legendu fínskeho hokeja

Fínsky hokejista Teemu Selänne nedávno ukončil svoje pôsobenie v NHL ale vo svojej bohatej hokejovej kariére bude možno ešte pokračovať. O služby 44-ročného hráča totiž prejavil eminentný záujem fínsky nováčik KHL - Jokerit Helsinki.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Nováčik Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Jokerit Helsinki zvýšil svoje úsilie o získanie legendárneho fínskeho útočníka Teemu Selänneho. Podľa denníka Ilta Sanomat je klub pripravený zaplatiť 44-ročnému veteránovi 7,5 milióna eur za sezónu.

Helsinský klub sa snaží angažovať Selänneho odvtedy, čo "fínsky blesk" v máji po 21 rokoch ukončil svoju úspešnú kariéru v NHL. Šesťnásobný účastník olympijských hier a víťaz Stanleyho pohára z roku 2007 odohral v zámorskej profilige 21 sezón a v 1451 zápasoch v základnej časti nazbieral 1457 bodov. V play off odohral 130 duelov s bilanciou 44+44. V nováčikovskej sezóne strelil za Winnipeg Jets doteraz rekordných 76 gólov a zaznamenal 132 kanadských bodov, najviac radosti však zažil v drese Anaheimu.

Jokerit ponúka i alternatívu, že by Selänne mohol odohrať v KHL iba domáce zápasy s platom o polovicu nižším. Ruský majiteľ tímu z metropoly Fínska Roman Rotenberg pre Ilta Sanomat uviedol, že je pripravený počkať na rozhodnutie skúseného krídelníka, aj keby to malo trvať dlhší čas.

"Fínskemu bleskovi" sa navyše dostalo ďalšej pocty. Zámorský hokejový klub NHL Anaheim Ducks 11. januára 2015, pred zápasom s Winnipegom Jets, vyvesí pod strechu štadióna dres s číslom 8, ktorý nosil práve fínsky útočník Teemu Selänne

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články