Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Rarita na slovenskej striedačke: Ženy trénuje koučka, ktorá je sama aktívnou hráčkou

BRATISLAVA - Zaujímavý príbeh píše na majstrovstvách sveta hráčok do 18 rokov I. divízie v maďarskej Budapešti asistentka slovenského trénera Petra Kúdelku, Barbora Kežmarská
Zdroj: twitter.com/IIHFHockey
Zdieľajte:

V slovenských hokejových šírkach je žena na lavičke veľkou raritou. Barbora je navyše stále aktívnou hráčkou, háji farby Spišskej Novej Vsi v ženskej extralige.

Prečítajte si aj: Tipérsky špeciál: Slovanistov dnes preverí súper z Kazachstanu

"Okrem práce pri reprezentačnom tíme Slovenska sa venujem aj práci s deťmi. Mám na starosti chlapcov do 10 rokov a napĺňa ma to. Na reprezentačnej lavičke som trénerka obrankýň, ktoré usmerňujem a rovnako sa zameriavam aj na komunikáciu na striedačke," citovala Kežmarskú (28) oficiálna stránka SZĽH.

"Počas štúdia v Bratislave som pôsobila v tíme Slovana Bratislava, kde boli sústredené hlavne slovenské reprezentantky. Počas jednej sezóny som bola zranená a čas som si krátila prácou s deťmi. Potom som od SZĽH dostala ponuku vylepšiť si svoje znalosti na trénerskom kempe vo fínskom Vierumäki, ktorý mi dal veľmi veľa," vysvetlila prechod z ľadu na striedačku Kežmarská.

Je jej dobre na ľade aj ako trénerke. "Stále sa cítim na to, aby som bola užitočná pre tím ako hráčka. Na druhej strane ma práca trénerky napĺňa a chcem v nej pokračovať. Myslím si, že pozícia ženy-trénerky je po skončení kariéry veľkou výzvou. Som na správnej ceste."

Slovenkám sa v Budapešti zatiaľ darí a Barbora ešte nepatrí do starého železa ani ako hráčka. Za sezónu 2015/2016 bola ocenená ako Najlepšia obrankyňa 1. ligy žien.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: twitter.com/IIHFHockey, hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články