Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO+FOTO: Budete prekvapení: Nahliadli sme do súkromia majstrov sveta z Göteborgu, čomu sa dnes venujú?

BRATISLAVA - Strieborný Petrohrad 2000, zlatý Göteborg 2002 a bronzové Helsinki 2003. Tieto miesta znamenajú najúspešnejšiu éru slovenského hokeja, v ktorej vznikla zlatá generácia slovenských hokejistov. Ako sa im darí dnes? Ktorí sú ešte aktívni hráči a ktorí sa venujú už iným povolaniam?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

BRANKÁRI

Ján Lašák (37 rokov)

V súčasnosti pôsobí ako brankár v klube HC Bílí Tygři Liberec. Je rozvedený, s exmanželkou Andreou majú dve deti, syna Jána a dcéru Lillien. Momentálne má aj veľké plány. Vo Zvolene chce spolu s kamarátom vybudovať úplne nový tréningový zimný štadión.

Prečítajte si aj: VIDEO Veľká pocta pre náš hokej: Medzi 100 najlepších hráčov NHL sa zmestili aj dvaja Slováci

Slovakia vs England 2-1, 2nite. Lets go boys!!!! #spyder #can#am#canam#rt#european#soccer#championship#lasak#weekend#ride#slovakia#love#this#country#high#tatras#low#tatras#

Fotka uverejnená používateľom Jan Lasak 25..... (@lasica025),

Rastislav Staňa (37 rokov)

Prvý slovenský brankár, ktorý vychytal v NHL víťazstvo. V súčasnosti aktívne nehrá. Dôvodom sú zdravotné problémy so srdcom. Odchovanec košického hokeja naposledy pôsobil v drese pražskej Sparty, kde však v decembri 2014 kariéru prerušil. Je ženatý a s manželkou Jankou má 2 deti.

OBRANCOVIA

Radoslav Hecl (42 rokov)

Hecl prezývaný aj hokejový Terminátor skončil s hokejom už v sezóne 2007/08, v ktorej obliekal dres talianskej Pontebby. Pracuje vo verejnej správe, divákom je známy ako spolukomentátor priamych prenosov bratislavského Slovana v KHL.

Jerguš Bača (52 rokov)

V súčasnosti už 52 ročný bývalý slovenský hokejový obranca. Hráčsku kariéru ukončil v roku 2005. Po ukončení kariéry sa dal na trénerskú dráhu. Pôsobil ako asistent v Liptovskom Mikuláši a Kežmarku. Počas MS 2012 bol asistentom Vladimíra Vůjtka. Je ženatý, má syna a dcéru. Syn Jakub sa takisto venuje hokeju.

Martin Štrbák (42 rokov)

Naposledy hral v Košiciach, odkiaľ ho vyhodili. O budúcich plánoch zatiaľ príliš nerozmýšľal. "Nemám zatiaľ predstavu. Prvoradou pre mňa bude manželka Ľubka a dvaja synovia Martin s Maximom, ktorí už hrajú hokej. Budem relaxovať, užívať si každý deň. Počas aktívnej kariéry som sa venoval prioritne hokeju, nerobil som si popri ňom žiadne trénerské školenia."

Prečítajte si aj: VIDEO Slovensko má veľkú šancu na prvé kolo draftu: Supertalent z Ružinova medzi elitou

Ľubko. Ešte raz všetko najlepšie k tvojim narodeninám. Blahoželám k ukončeniu krásnej a bohatej kariéry. Som veľmi rád, že som mal tu česť hrať s tebou. #strbak #visnovsky #visnovsky17finale #superakcia

Fotka uverejnená používateľom Martin Strbak (@strbakmartin),

Peter Smrek (37 rokov)

Má za sebou viaceré operácie problematických kolien, pre ktoré musel v sezóne 2009/2010 prerušiť kariéru. Pôsobil v extraligovom Martine. V tomto meste prevádzkuje kaviareň a v pláne má otvorenie aj ďalších prevádzok.

Dušan Milo (43 rokov)

Odchovanec Nitry dlho pôsobil v nemeckom Krefelde a na záver kariéry sa vrátil domov. V sezóne 2015/16 sa stal so svojim materským tímom majstrom Slovenska. Momentálne pôsobí ako asistent trénera HK Nitra.

Ľubomír Višňovský (40 rokov)

V NHL sa vypracoval na hviezdu najväčšieho kalibru, v reprezentácii bol vždy lídrom a na klubovej úrovni je známy jeho vzťah k bratislavskému Slovanu, v ktorom odohral aj posledný súťažný zápas. Oficiálne sa s kariérou rozlúčil 11. augusta 2016 v Bratislave.

Richard Lintner (39 rokov)

Neúspešný kandidát na pozíciu prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja a súčasný šéf spoločnosti Pro-Hokej riadiacej najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž. Bývalý hokejový obranca bol v očiach fanúšikov často ako zabávač či šašo, keď priame televízne prenosy z reprezentačných zápasov spestlil nielen svojimi hokejovými postrehmi, ale aj vtipmi. Je ženatý, s manželkou Danielou majú dcéru Kristínu a dvojičky Simonu a Nikolu.

Niekdy mi prídu na pomoc aj moje dievčatá )) TipsportLiga je niekedy jaj o niečom inom ako o hokeji #tipsportliga #tipsportligapomaha #tipsportligastalelepsia

Fotka uverejnená používateľom Lintner/TipsportLiga (@lintner_tipsportliga),

Ladislav Čierny (42 rokov)

Na posledný zápas v drese HKm Zvolen nastúpil v 21. kole Tipsport extraligy doma proti Popradu v roku 2014. V súčasnosti pôsobí ako podnikateľ ako i poslanec mestského zastupiteľstva vo Zvolene.

ÚTOČNÍCI

Peter Bondra (48 rokov)

Kariéru ukončil v roku 2007 ako 39-ročný. Potom pôsobil ako generálny manažér slovenskej reprezentácie. Momentálne žije v mestečku Annapolis a podniká. Je ženatý, s manželkou Ľubou má tri deti - Petru, Dávida a Nicholasa. Obaja synovia hrajú aktívne hokej, nosia rovnaké číslo dresu ako ich otec.

Exkluzívny hosť túry #PeterBondra. #businessgolftour #bgtsvk #businessgolftourSlovakia #golf #VelkaLomnica #Slovensko #Slovakia #BlackStorkResort #VysokeTatry #bgtsvk2016

Fotka uverejnená používateľom Business Golf Tour (@businessgolftourslovakia),

Jozef Stümpel (44 rokov)

Nedávno ešte aktívny hráč HK Nitra. Minulý rok sa dostal do nového Výkonného výboru SZĽH spolu s Róbertom Švehlom a Petrom Oremusom. Je ženatý, s manželkou Martinou majú dve dcéry (Kali a Frea) a syna Olivera.

Happy holidays to all

Fotka uverejnená používateľom @martinastumpel,

Vladimír Országh (39 rokov)

Momentálne pôsobí ako asistent trénera v Banskej Bystrici. V minulosti hral v troch kluboch kanadsko-americkej NHL: New York Islanders, Nashville Predators a St. Louis Blues.

Fanúšikov stretáva každý deň

Nahodne stretnutie :) #random #meeting #banskabystrica #hockey #slovakhockey #vladimir #orszagh #vladimirorszagh #legend #hokej #girls #women #ladies #sisters

Fotka uverejnená používateľom Veronisko (@sookie387),

Miroslav Šatan (42 rokov)

Čas trávi v americkom New Yorku, kde má už niekoľko rokov svoj domov a práve tam s manželkou Ingrid a dvomi deťmi momentálne žije.

#MiroŠatan opäť na domácom ľade

Fotka uverejnená používateľom HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan),

Rastislav Pavlikovský (39 rokov)

S bývalými spoluhráčmi a priateľmi rozbieha akadémiu pre mladých hráčov z celého sveta v exotickom Dubaji.

Business meeting...

Fotka uverejnená používateľom pavlikovsky.com (@pavlikovsky_hockey_dubai),

Radovan Somík (39 rokov)

Naposledy obliekal dres Pardubíc. Počas prípravy mu praskla platnička v chrbtici, z čoho rezultovala operácia. Prakticky sa nanovo učil chodiť. Či bude jeho kariéra pokračovať, je otázne.

Ľuboš Bartečko (40 rokov)

Kariéru ukončil v roku 2016. Spolu s rodinou sa rozhodol žiť v americkom St. Louis, kde zažil najkrajšie časy. Momentálne je trénerom tímu do 18 rokov St. Louis. Má syna Dominika a desaťročnú dcérku Avu Mariu.

Mini me and me❤️

Fotka uverejnená používateľom Lubos Bartecko (@luboss_23),

Žigmund Pálffy (44 rokov)

Niekdajší obávaný kanonier s bohatými skúsenosťami z NHL sa dnes venuje skalickej mládeži.

Michal Handzuš (39 rokov)

Držiteľ Stanleyho pohára z roku 2013 s Chicagom je v súčasnosti aktívnym hráčom HC ´05 iClinic Banská Bystrica. S manželkou Zuzkou má dve deti, syna Tomáška a dcérku Tamarku.

Handzus will not be coming back next year as he is now a unrestricted free agent. Thanks for all you've done to help the hawks in the past years! You're really a great player and I hope you get signed by another good team and keep up the hard work! #michalhandzus #blackhawks #chicagoblackhawks #zeus #zus

Fotka uverejnená používateľom In Love With Men In Skates (@shawcago65),

Ladislav Nagy (37 rokov)

Od začiatku tejto sezóny pôsobí v klube HC Košice a v Tipsport lige vedie tabuľku produktivity, keď v 39 zápasoch nazbieral 51 bodov (25+26).

#ladislav #nagy #ladislavnagy #hckosice #slovakhockey #slovakia

Fotka uverejnená používateľom @lenja38,

Marek Uram (42 rokov)

Hrával v Znojme, Slovane Bratislava a Martine. Domov sa definitívne vrátil po viac ako pätnástich rokoch. Momentálne patrí k lídrom mužstva MHk 32 Liptovský Mikuláš.

Róbert Petrovický (43 rokov)

Korčule síce už zavesil na klinec, no bez práce dlho neostal. Pôsobí ako asistent trénera HK Dukla Trenčín.

#robertpetrovicky #hkduklatrencin #hokej #hokey #icehockey #tipsportextraliga #tipsportliga #megiephoto #svk #nikond7200 #nikonphotography #

Fotka uverejnená používateľom Magdaléna Megie Meg (@megie.megen),

† Miroslav Hlinka bol slovenský hokejový útočník, majster sveta zo šampionátu 2002 vo Švédsku. Vo veku 42 rokov spáchal samovraždu. †

Navzdy nas

Fotka uverejnená používateľom HC ´05 iClinic BANSKÁ BYSTRICA (@hc05bb),

Nezabudnuteľné finále

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, facebook.com, instagram.com, wikipedia.org

Diskusia

Podobné články