Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Pánik už teraz prekonal sám seba, Cháru nemusela mrzieť spálená tutovka

NHL
CHICAGO - "Čierni jastrabi" vyhrali štvrtý zápas za sebou aj vďaka Pánikovi. Ten v 11. minúte zvýšil na 2:0, čo bol jeho desiaty gól v ročníku. Slovenský útočník dorazil puk po zakončení Ryana Hartmanna a skóroval 26 sekúnd po tom, ako Hossa pripravil otvárací gól Brianovi Campbellovi.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Pánik, ktorý sa stal druhou hviezdou zápasu, má na konte 18 bodov (10+8), čím prekonal svoje kariérne maximum zo sezóny 2014/2015. V drese Toronta mal vtedy bilanciu 11+6.

Prečítajte si aj: Tipérsky špeciál: Príde aj miláčik bratislavského publika, dokáže sa Slovan ešte viac priblížiť prvej osmičke?

Detroit sa po nevydarenej prvej tretine vrátil do zápasu a Tatar v polovici duelu presnou strelou švihom vyrovnal na 2:2. Domáci ešte raz viedli po góle Tannera Keroa (druhá asistencia Pánik-pozn.), ale Red Wings v poslednej minúte druhej tretiny opäť vyrovnali a súboj napokon dospel do extračasu. V predĺžení rozhodol v presilovke už po 38 sekundách obranca Duncan Keith, keď potrestal vylúčenie Justina Abdelkadera.

"Hľadali sme cesty k víťazstvu. Red Wings hrali dobre a na naše góly našli odpoveď, ale zápas sme zvládli ako tím a získali sme dôležité víťazstvo," povedal zámorským médiám Keith, ktorý bodoval v piatom zápase za sebou. Dvojnásobný víťaz Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu NHL zaznamenal aj jednu asistenciu a v kanadskom bodovaní spomedzi obrancov Blackhawks sa v historických tabuľkách dostal na tretie miesto pred Chrisa Cheliosa.

Darilo sa aj Bostonu, ktorý vyhral na ľade St. Louis 5:3. Kapitán hostí Zdeno Chára si zapísal tri plusové body a na ľade strávil 28:31 minúty. Hneď v úvode mal veľkú šancu, keď sa ocitol úplne sám na ľavom kruhu, ale Jakea Allena neprekonal.

Bruins mali vynikajúcu prvú tretinu, ktorú vyhrali 3:0 a súpera prestrieľali v pomere 11:2. Domáci hokejisti znížili v polovici poslednej časti na 2:4 a cítili šancu, pretože Boston dohrával duel bez dvoch zranených obrancov Adama McQuaida a Colina Millera. Na zvrat sa však Blues nezmohli a pri hre bez brankára ich definitívne položil druhý gól v zápase Brada Marchanda.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články