Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Slovan v dramatickom zápase porazil Vladivostok, Taffe rozhodol 38 sekúnd pred koncom

KHL
BRATISLAVA - Bratislavský Slovan porazil Vladivostok 3:2.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase KHL nad Admiralom Vladivostok 3:2. Víťazný gól strelil 38 sekúnd pred koncom Jeff Taffe. Zverenci trénera Miloša Říhu sa vďaka tomu posunuli na 10. miesto tabuľky Západnej konferencie a na ôsmu priečku zaručujúcu play off strácajú osem bodov.

"Belasí" sa najbližšie predstavia opäť na domácom štadióne v stredu 11. januára o 19.00 h proti Avtomobilistu Jekaterinburg.

Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Góly:
3. Šťastný (Surový), 35. Taffe (Cheechoo), 60. Taffe (Chipchura) - 26. Wright (Tkačjov, Sabolič), 30. Makarenko (Blum, Sigarjov). Rozhodovali: Ansons, Olenin - Zacharenkov, Sadovnikov, vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 8681 divákov.

Slovan Bratislava: Brust – Kundrátek, Sersen, Plastino, Švarný, Ďaloga, Starosta, Bačík - Cheechoo, Taffe, Sukeľ – Jeglič, Halama, Nedorost – Chipchura, Surový, Šťastný – Hlinka, Lušňák, Skalický

Admiral Vladivostok: Serebrjakov – Bartulis, Blum, Volčenkov, Morrisonn, Zemčjonok, Gavrilenko, Kurašov – Sabolič, Wright, Tkačjov – Sigarjov, Jakovlev, Alexandrov – Žafjarov, Makarenko, Kazakov - Plotnikov, Sajustov, Gorškov

Úvod zápasu sa hral vo vysokom tempe, z ktorého vyťažili domáci hráči prvý gól. V 3. minúte sa po chybe obrany Admiralu dostal do šance Surový, jeho strelu Serebrjakov ešte vyrazil, ale k dorážke sa dostal Šťastný a ten sa už nemýlil - 1:0. V 7. minúte sa mal dobrú možnosť Cheechoo, ale brankár hostí stihol zasiahnuť. V 11. minúte išiel na trestnú Švarný, no Valdivostok z prvej presilovky v zápase veľa nevyťažil. O štyri minúty neskôr sa Kazakov predral až pred Brusta, ale ten pohotovo zasiahol a poradil si aj s dorážkou Makarenka. Admiral si zahral v závere tretiny aj druhú presilovku a vytvoril si veľký tlak. V mele pred bránkou sa snažili doraziť puk za Brusta viacerí hráči v bielych dresoch, ale neuspeli.

V úvode druhej časti si zahrali v početnej výhode aj domáci. Nevyužili ju a krátko na to inkasovali. V 26. minúte sa dostali Tkačjov s Wrightom do rýchleho brejku a druhý menovaný zasunul puk do siete - 1:1. Veľkú šancu mal potom Halama, ale neuspel. V 30. minúte už išli do vedenia hostia. Makarenko sa natlačil pred bránku, Brust jeho strelu bekhendom iba zrazil, no puk sa kĺzal ďalej smerom do siete a Starosta ho už nestihol zastaviť pred bránkovou čiarou - 1:2. "Belasí" vyrovnali v 35. minúte. Serebrjakov vyrazil Cheechoovu strelu pred seba, k puku sa dostal najrýchlejšie Taffe a poslal ho do odkrytej bránky - 2:2.

V tretej tretine mal najprv veľkú šancu Sabolič, ktorého strela sa obtrela o žŕdku. Na druhej strane v oslabení vystihol rozohrávku súpera Jeglič, ale ani jeho samostatný nájazd sa neskončil gólom. Slovan dostal veľkú šancu zlomiť zápas vo svoj prospech šesť minút pred koncom, keď išiel na trestnú Gavrilenko, ktorý dostal za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou 2+2. Po 33 sekundách to však prehnal s tvrdosťou Ďaloga a hralo sa 4 na 4. 38 sekúnd pred koncom rozhodol o triumfe Slovana Taffe.

hlasy po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Súper bol lepší prvé dve tretiny, hral s väčším nasadením a lepšie korčuľoval. My sme sa po druhej tretine trochu porozprávali a chalani predviedli výkon z iného súdka. Viac chceli vyhrať. Som rád, že sme zvíťazili a máme tri body."

Jeff Taffe, útočník a strelec dvoch gólov Slovana: "Som rád, že sme rozhodli v riadnom čase a máme tri body. Sukeľa mám rád, páči sa mi ako hrá a ako sa pohybuje na ľade. Odohral dobrý zápas."

Matúš Sukeľ, útočník Slovana: "Myslím si, že na prvý zápas to bolo dobré. Na ľade som sa cítil fajn a dobre sa mi korčuľovalo. Odohrali sme kvalitný zápas. Oproti extralige to bolo o niečo rýchlejšie, títo hráči riešia všetky situácie rýchlejšie. Som rád, že sme pri mojej premiére triumfovali."

Alexander Andrijevskij, tréner Admiralu: "Situácia v tabuľke je taká, že oba tímy potrebujú zbierať body. My sme v tretej tretine hrali veľmi zle a zápas sa otočil. Stratili sme koncentráciu. Gratulujem Slovanu k víťazstvu."

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články