Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Miloš Říha: Bol to pokojný zápas

KHL
Hokejisti bratislavského Slovana vstúpili do nového roka tou správnou nohou. Na domácom ľade privítali súpera z ďalekého východu Amur Chabarovsk, ktorý zdolali 2:0. Zaskvela sa najmä obrana, udržala čisté konto a oba góly strelili členovia zadných radov, Michal Sersen a Marek Ďaloga. Po zápase bol spokojný aj Miloš Říha, veď z posledných piatich duelov zvíťazil Slovan štyrikrát.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Čo hovoríte na dnešný duel?

Bol to pokojný zápas. Rozobrali sme si zápas so Spartakom Moskva a celkom dôsledne sme sa s hráčmi porozprávali. Dnes bolo od prvej tretiny vidno, že hráči hrali s chuťou, škoda, že sme nepremenili viacero šancí. Potom sme opäť urobili nejaké chyby, ale súper ich nepremenil. V závere sme to ustáli, aj keď to na nás vyskúšali s vylúčením. Myslím si však, že za tú zodpovednosť, ktorú dnes hráči predviedli, sme si zaslúžili všetky tri body.

Ste spokojný s výkonom hráčov?

Po tom nevydarenom zápase so Spartakom, tam bola vidno zodpovednosť. Všetci si držali svoje miesta a plnili si veci, ktoré mali. Samozrejme, hokej je hra chýb, čiže nejaké z prehnanej snahy tam boli. Keď sme viedli o dva góly, tak chceli všetci útočiť. Je ťažké, ostať vzadu, keď máte toľko šancí a darí sa vám. Potom si to však rýchlo uvedomili a začali hrať to, čo sme od nich chceli.

Dnes ste mali dobrú disciplínu, veď prvý vylúčený bol až v tretej tretine a potom boli tí šiesti hráči na ľade...

Mali sme na ľade šesť hráčov, ale nezasiahli do hry, tak ako v prípade, keď bol za to potrestaný Amur. Rozhodca za mnou prišiel a ukazoval mi iba päť čísiel, tak som sa ho spýtal, kde je to šieste. Ale o to nejde. Zodpovednosť tam bola vidno, nebola to len hra obrany, ale celého mužstva. Dobre sme to kryli telom, hrali pred bránou, čítali hru, výborne sme prečítali súpera, ktorého sme mali na videu. Trochu ma mrzia presilové hry, keďže sme sa na ne zamerali a ani jedna nevyšla, tak, ako sme to robili.

V čom vidíte dôvod toho, že sa vám začalo tak dariť?

Mužstvo sa uzdravilo, máme štyri kompletné lajny. Okrem tých troch dlhodobo zranených máme ešte piatich mladých, ktorí hrajú slovenskú ligu. Príde nám ešte jeden hráč z dvadsiatky. Tím je kompletný, je taký, aký sme si ho zložili na začiatku a je to vidno.

Ako vidíte šance na play-off?

Je dôležité, aby sme zvládli túto sériu domácich zápasov a následne uhrali niečo vonku, tým by sme sa následne priblížili k tomu cieľu, ktorý sme si dali a môžeme ho atakovať. Aj keď všetci zrejme budú vyhrávať a bude to nesmierne ťažké, my sa o to však určite pobijeme.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články