Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tomáš Surový o svojej budúcnosti: Je to na kluboch

KHL
Z Tipsport ligy odchádzal ako najproduktívnejší hráč a svoju skvelú formu potvrdzuje aj v KHL. Hneď v druhom zápase sa Tomášovi Surovému podarilo skórovať, a to hneď dvakrát. Jeho góly síce dopomohli k víťazstvu po nájazdoch nad Spartakom Moskva, no to má trpkú príchuť. Keďže ešte do tretej tretiny vstupovali belasí s náskokom 4:0.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Čo sa stalo v tretej tretine?

Súper začal hrať, boli efektívni a my sme sa stiahli, nemôže sa nám to stávať. Musíme sa z toho poučiť, ešte dobre, že máme extra bod. Čo už s tým, ideme ďalej.

Dal si dva góly, tešia ťa aj napriek tomu priebehu?

Tešili by viac, keby sme získali všetky tri body. Najdôležitejšie je, aby sme vyhrávali.

Ako to vyzeralo v kabíne po druhej tretine, keď ste videli o štyri góly?

Nikto to nechcel len dohrať, je to hokej, ten je o chybách a aj o súperovi. Nikto to nepodcenil, proste sa to stalo. Ako hovorím, musíme sa z toho poučiť a myslieť pozitívne dopredu, aby sme tie ďalšie zápasy zvládli.

Čo vám hovoril tréner počas timeoutu?

Bol to od neho dobrý ťah, už sa to na nás valilo. Hovoril nám, že sa nemáme stiahnuť ale hrať čo najviac u nich v tretine, aby sa oni nedostávali do útoku a do šancí. Bohužiaľ, stalo sa to, čo sa stalo.

Na nájazd si sa vypýtal sám alebo ťa vybral tréner?

Tréner ma určil, ja som rád, že som dostal dôveru a že som dal gól. Najdôležitejšie je však to, že sme vyhrali.

V Slovane by si mal byť do konca januára, ako to vyzerá? Ostaneš tu aj na dlhšie?

Treba sa pýtať klubov, ja som hráč, ktorý sa riadi podľa ich rozhodnutí.

Aké sú tvoje pocity po dvoch zápasoch v Slovane?

Niečo tu chceme dokázať a niekam to dotiahnuť. Je tu veľké odhodlanie, mám z toho dobrý pocit. Prvý zápas sme prehrali, bol to však veľmi silný súper (Magnitogorsk). Dnes škoda, že to nebolo za tri body. Z celého tímu mam dobrý pocit, z toho, ako to tu pracuje, takže hovorím, ideme ďalej.

Je to veľký skok z ligy do KHL?

Ja som tu hrával pred rokom, samozrejme, skok je tam cítiť, treba sa prispôsobiť naspäť na tú úroveň, kde som bol predtým. Cítiť ten rozdiel, aj keď kvalita Tipsport ligy z roka na rok stúpa, ale predsa len, je to iný level.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články