Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Predstavujeme vám brankárov Slovenska na MS U20

Slovenská reprezentácia do dvadsať rokov sa ako obvykle na prelome rokov predstaví na Majstrovstvách sveta. Dnes sme si pre vás pripravili predstavenie brankárov nášho výberu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Adam Húska (Conecticut Huskies - NCAA, 12.5.1997)

Rodáka zo Zvolena draftoval v siedmom kole v roku 2015 New York Rangers. Adam sa vybral cestou účinkovania v najkvalitnejšej vysokoškolskej súťaži NCAA a aj napriek mladému veku dostáva v tejto kvalitnej lige priestor v bráne. S percentuálnou úspešnosťou 92,59% je druhým najlepším brankárom súťaže. Na šampionáte do dvadsať rokov sa predstavil aj minulý rok. Odchytal päť duelov a výkonmi milo prekvapil. Úspešnosť zákrokov v jeho prípade dosiahla hodnotu 89,9% a podľa mnohých odborníkov patril k tomu najlepšiemu, čo minulý rok Slovensko na turnaji ponúklo. Húska by mal aj tento rok plniť rolu jednotky v bránke.

Matej Tomek (North Dakota - NCAA, 24.5.1997)

Aj po tomto odchovancovi siahol v drafte v roku 2015 klub z NHL. Do svojej organizácie Mateja prilákala Philadelphia Flyers. Tomekovi predpovedali mnohí veľmi svetlú budúcnosť. Prišlo však ťažké zranenie a presun do kvalitnej ligy s veľkou konkurenciou na brankárskom poste. Aj z týchto dôvodov odohral od 1.5.2015 len dva súťažné zápasy. Ten posledný práve v príprave na tento šampionát proti Švédsku (inkasoval štyri góly).

Prečítajte si aj: Najväčšie hviezdy, ktoré sa nepredstavia na MS do dvadsať rokov

Roman Durný (HK VSR SR 20, Liptovský Mikuláš, 28.5.1998)

Odchovanec Liptovského Mikuláša tento rok plnil rolu brankárskej jednotky v "dvadsiatke", ktorá pôsobila v Tipsport lige či prvej lige. V našej najvyššej súťaži odchytal 20 duelov s priemerom 3,85 gólu na zápas a percentuálnou úspešnosťou 90,3%. Húska sa zúčastnil aj medzinárodných turnajov a tak majú tréneri o ňom skvelý prehľad. 186 centimetrov vysoký brankár sa predstavil minulú sezónu na Majstrovstvách sveta do 18 rokov, kde si pripísal päť štartov. V lete reprezentoval Slovensko v dvoch dueloch aj na Memoriáli Ivana Hlinku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články