Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zápas o hokejového kráľa Slovenska je späť!

Už zajtra vykorčuľujú na ľad Steel Areny dva najúspešnejšie slovenské hokejové kluby. Slovenský majster a účastník ligy majstrov HC Košice vyzve jediný slovenský tím v KHL Slovan Bratislava.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Naposledy sa tieto dva tímy stretli 21. apríla 2012 v siedmom finálovom zápase Slovenskej extraligy. Zápas vyhral Slovan gólom Libora Hudáčka v predĺžení, a získal tak pred odchodom do Kontinentálnej hokejovej ligy titul majstra Slovenska.

Zostrih posledného vzájomného zápasu:

V tomto zápase bude zrejme rozhodovať výkon brankárov. V bráne Košíc by mala nastúpiť už známa opora Alexander Hylák. Svätyňu belasých bude zrejme brániť Jaroslav Janus. Samozrejme nemôžeme si byť istí. Možné je aj to, že sa v Košiciach nastúpi úplne nová posila belasých Johan Backlund, ktorý by dostal šancu vôbec po prvýkrát. Nech už do brány oboch tímov nastúpi hocikto, bude musieť podať výborný výkon, aby priviedol som tím k úspechu v tomto zápase.

Obrana Slovana je v porovnaní s tou košickou skúsenejšia. Pravidelní reprezentanti Baranka so Sersenom a nová zámorská posila Foster by mali byť lídrami zadných radov belasých. Nemôžeme zabudnúť ani na ďalších obrancov, ktorí obliekajú dres s orlom na hrudi, či už sú to Sigalet, Štajnoch alebo český bek Tomáš Mojžíš, ktorí budú eliminovať košický útok.

V košickej obrane nájdeme taktiež zaujímavé mená. Martin Štrbák je už 39-ročný skúsený obranca a bude tak lídrom oceliarskej defenzívy. Až o 22 rokov mladší je Erik Černák, veľký talent slovenského hokeja, z ktorého by mohol vyrásť veľký obranca. Ďalší hráči ako Radek Philipp, Tomáš Klouček či Miroslav Macejko a ďalší, ktorí nastúpia v tomto zápas v drese Košíc, budú musieť čeliť silnej belasej ofenzíve.

V útoku Košíc nájdeme iba jedného zahraničného hráča, a to mladého 19-ročného Čecha Ladislava Žikmunda. Skúsenou oporou bude isto 40-ročný Peter Bartoš . Aj keď ďalšie mená ocielarskej ofenzívy až tak známe nie sú, bratislavskej obrane dajú isto zabrať. Dá sa povedať, že nebudeme prekvapení, ak by doviedli oceliarov v tomto zápase k víťazstvu.

Zaujímavým menom na košickej súpiske je jednoznačne Dušan Pašek mladší, syn už bohužiaľ nebohého slávneho Slovanistu Dušana Pašeka. Neoblieka ako otec dres belasých ale naopak ich najväčšieho rivala. Po poslednom vzájomnom zápase prestúpil zo Slovana do Košíc aj Marek Bartánus, a tak to bude aj preňho určite zaujímavý zápas.

Pri pohľade na útok belasých nájdeme dve zaujímavé mená, Rok Tičar a Žiga Jeglič sú slovinskí hokejisti, ktorí by mali byť zohratou dvojicou a postrachom brankárov svojich súperov. Doma bude hrať východniar Laco Nagy, ktorý je zrejme najväčšou hviezdou Slovanistov, spolu s ďalšími pravidelnými reprezentantmi Slovenska Surovým, Bartovičom, Bližňákom a Ölveckým, ale aj s českým reprezentantom Vondrkom budú tvoriť základ útoku belasých v zápase s Košicami.

Vzájomné zápasy prinášali vždy obrovské napätie a veľké množstvo šarvátok:

HC Slovan Bratislava a HC Košice sú širokou verejnosťou považovaní za dva najlepšie tímy na Slovensku. Tento zápas sa preto dá nazvať skutočným bojom o hokejového kráľa na Slovensku. . Možno o čosi viac v meraní síl verí Slovanu, ktorý má papierovo kvalitnejší káder. Netreba ale Košice odpisovať, dá sa povedať že spolu s Ligou Majstrov a play-off to bude jediný zápas, ktorý priláka viac divákov a fanúšikovia nechcú vidieť nič iné ako víťazstvo. Nevieme či vyhrá Slovan, alebo domáce Košice, ale môžeme sa v stredu 6. augusta tešiť na kvalitný zápas v ktorom si hráči nič nedarujú.

Tí, ktorí do Steel Arény prísť nemôžu, si budú môcť pozrieť zápas na webe huste.tv.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články