Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nominácie o najlepšieho hokejistu roka sú známe

Tohto ročná cena o najlepšieho hokejistu roka bude mať hlavnú päticu. Meno absolútneho víťaza ankety Hokejista roka 2014 vyhlásia na slávnostnom galavečere v sobotu 2. augusta v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Najlepší hokejista Slovenska v sezóne 2013/2014 vzíde z pätice Marián Gáborík, Marián Hossa, Zdeno Chára, Ján Laco a Andrej Sekera. Meno absolútneho víťaza ankety Hokejista roka 2014 vyhlásia na slávnostnom galavečere v sobotu 2. augusta v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton.

Do hlasovania sa tento rok zapojilo 47 odborníkov z radov funkcionárov, trénerov a zástupcov médií. Z ich hlasov sa zrodili finálové nominácie v kategóriách Hokejista roka, najlepší brankár, najlepší obranca, najlepší útočník, najlepší hráč do 20 rokov, najlepší tréner a najlepší rozhodca. Do finálovej pätorky na hlavné ocenenie sa dostali aj traja držitelia Stanleyho pohára Gáborík, Hossa a Chára, pričom krídelník LA Kings Gáborík získal slávnu trofej v júni tohto roka. Opora Chicaga Hossa a kapitán Bostonu Chára triumfovali v predchádzajúcej ankete Zlatý puk zhodne štyrikrát, keď si delili prvé miesto od roku 2006. Chára figuroval na slovenskom tróne tretí rok v rade. Spoločenský vrchol hokejovej sezóny ponesie od tohto roka nový názov - Hokejista roka. "Predchádzajúci názov Zlatý puk bol chránenou obchodnou značkou, ktorú vlastnila iná spoločnosť ako SZĽH a preto sme sa rozhodli, že založíme novú anketu s novým názvom a túto značku aj ochránime," vysvetlil na pondelkovej tlačovej konferencii v Bratislave prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igor Nemeček.

Hokejista roka 2014 - nominácie:

Najlepší hokejista: Marián Gáborík, Marián Hossa, Zdeno Chára, Ján Laco, Andrej Sekera

Najlepší hráč do 20 rokov (Cena Pavla Demitru): Milan Kolena, Mário Lunter, Martin Réway

Najlepší obranca (Cena Róberta Švehlu): Zdeno Chára, Martin Marinčin, Andrej Sekera

Najlepší brankár (Cena Vladimíra Dzurillu): Jaroslav Halák, Ján Laco, Rastislav Staňa

Najlepší útočník (Cena Jozefa Golonku): Marián Gáborík, Marián Hossa, Michel Miklík

Najlepší tréner (Cena Ladislava Horského): Dušan Gregor, Vladimír Országh, Anton Tomko

Najlepší rozhodca (Cena Juraja Okoličányho): Vladimír Baluška, Milan Novák, Miroslav Valach

All-Star Tipsport extraligy: Rastislav Staňa (HC Košice) - Peter König (HK Nitra), Martin Štrbák (HC Košice) - Roman Tománek, Jozef Stümpel (obaja HK Nitra), Richard Jenčík (HC Košice)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články