Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Hossa s Budajom už aj bodovo medzi hviezdami sezóny, Tatar netušil pri góle z ničoho

NHL
WASHINGTON - Hokejisti Los Angeles Kings triumfovali v noci na pondelok v NHL na ľade Anaheimu Ducks 3:2. Budaj ukázal svoje umenie najmä pri šanciach Vermettea, Ritchieho či Perryho, svoj tím podržal aj v ďalších dôležitých momentoch.
Zdroj: facebook.com/DETROITREDWINGS
Zdieľajte:

Vychytal tak 10. víťazstvo v prebiehajúcej sezóne NHL, viac spomedzi brankárov dosiahli iba Tuukka Rask z Bostonu a Carey Price z Montrealu (11). Budaja, ktorý dostal príležitosť pri zranení brankárskej jednotky Jonathana Quicka, Kings maximálne vyťažujú. S 18 odchytanými zápasmi je líder celej súťaže, s minutážou 997:26 je druhý za Camom Talbotom z Edmontonu (1007:32).

Prečítajte si aj: Ďalší Slovák putuje na farmu: Detroit ho tam však nechce celú sezónu

Los Angeles nasmeroval za víťazstvom asistenciou a dvoma zásahmi v presilovkách Jeff Carter, druhým zaokrúhlil svoj počet kanadských bodov v NHL na 600.

"Potrebujeme Jeffa. V tejto hale sa nehrá ľahko, je to pre nás zakaždým výzva. Súper môže dať v ktoromkoľvek momente na buly takých hráčov, ako sú Ryan Getzlaf, Ryan Kesler či Antoine Vermette, ktorí sú silní a majú mnoho skúseností. Jeff sa im dokáže vyrovnať," pochválil kanadského útočníka jeho tréner Darryl Sutter.

Kings prvýkrát v ročníku vyhrali tri zápasy po sebe, podarilo sa im to navyše bez kapitána Anžeho Kopitara, ktorý vynechal štvrtý duel pre zranenie v hornej časti tela. Ducks prehrávali po dvoch tretinách 0:3, a hoci v záverečnej herne pridali a strelili dva góly, na zvrat im už nezostal čas.

Budajov krajan Tomáš Tatar si pripísal tretí gól v tejto sezóne zámorskej súťaže. Útočník Detroitu síce v 9. minúte otvoril skóre domáceho stretnutia s Calgary Flames, ale Red Wings napokon podľahli 2:3. Po tom, ako strela spoluhráča Justina Abdelkadera trafila Tatara do chrbta, slovenský krídelník bleskurýchlo zareagoval a z otočky strelou cez klbko hráčov prekonal nepripraveného

Chada Johnsona pomedzi betóny. Tatar odohral vyše 17 minút, okrem gólu mal na konte aj mínusový bod. Ani jeho zásah však neodvrátil štvrtú prehru "červených krídel" v rade. Víťazný gól strelil v 53. minúte švédsky center Mikael Backlund.

"Bol som vtedy na ľade, ale ak mám povedať pravdu, ani neviem, ako ho dali. Bol to gól z ničoho. Oni si puk párkrát narazili a skončil v sieti. Skórovali prakticky do prázdnej bránky. Musíme si lepšie preberať protihráčov," priznal Tatar.

Red Wings aktuálne patrí vo Východnej konferencii až 14. pozícia, slovenský hokejista však verí, že jeho tím sa do vyraďovačky dostane a nepretrhne tak dlhú reťaz nepretržitých účastí v play off.

"Musíme hrať lepšie. Pozrieme si video a budeme sa snažiť poučiť z tohto stretnutia," dodal Tatar pre portál freep.com. Výrazný podiel na triumfe "plameňov" mal obranca Dougie Hamilton, ktorý asistoval pri všetkých troch góloch hostí. Detroitu nepomohol ani návrat Rakúšana Thomasa Vaneka po zranení, jeho spoluhráč Alexej Marčenko nedohral zápas pre zranenie hornej časti tela, ktoré utrpel pri bodyčeku Michaela Ferlanda.

Popri Budajovi sa do čela štatistík dostal aj Marián Hossa. Chicagský poloboh je tretím najlepším strelcom celej súťaže.

Najlepší strelci: 1. Laine a Sidney Crosby (Pittsburgh) po 12 gólov, 3. HOSSA, Scheifele a Michael Grabner (NY Rangers) po 11, 6. David Pastrňák (Boston) 10, 7. Kučerov, Stamkos, Patrick Eaves (Dallas), Wayne Simmonds (Philadelphia), Alexander Ovečkin (Washington), Jonathan Marchessault (Florida) a Jeff Carter (Los Angeles) po 9, ..., 43. PÁNIK 6

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články