Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Sarault mohol byť "baranom" už v lete: "Počul som samé dobré veci, teší ma profesionalita"

POPRAD – Kanadský útočník Charles Sarault si odkrútil debut za HC´05 iClinic Banská Bystrica a to v zápase na ľade HK Poprad, kde „barani“ v napínavom stretnutí porazili súpera tesne 3:4.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

24-ročný rodák z mesta Fournier nastúpil v druhej formácii s Romanom Tománkom a Máriom Lunterom a aj keď na ňom bolo vidieť nerozohranosť, jeho výkon zlý nebol:„ Bolo to pre mňa trochu ťažké, pretože som odohral prvý zápas po dlhšom čase. Je však dobré, že sme na prvom mieste. Bolo to rýchle a je super, že sme vyhrali,“ povedal Sarault pre hokejovysvet.sk.

Túto sezónu začal v rakúskom celku Dornbirner, ktorý hrá nadnárodnú EBEL ligu, lenže jej úvod nezastihol spomínaný celok v najlepšej forme: „Mali sme ťažký začiatok. Pre mňa to bolo ešte o to ťažšie, že som prvýkrát nastupoval za tím z Európy. Dúfam, že sa mi bude v Banskej Bystrici dariť lepšie,“ želá si Kanaďan.

Keby bolo keby, Sarault mohol za HC´05 iClinic nastupovať už od začiatku sezóny, takže nejaké informácie už naštudované mal: „Pozeral som si mapu ešte v lete, pretože už vtedy som bol s týmto tímom v kontakte, takže som nejaké tie základné veci vedel, ale aké je to pekné mesto som zistil až teraz,“ „Počul som o tomto tíme len samé dobré veci. Sú tu výborní hráči a dobrí tréneri. Doteraz tu všetko prebieha veľmi profesionálne,“ chváli si útočník.

Veľkou výhodou je, že v tíme má niekoľkých spoluhráčov zo Severnej Ameriky: „Môžem hovoriť anglicky. Zároveň mi pomôžu si tu zvyknúť a ukazujú mi okolie,“ pochvaľuje si Sarault, ktorý síce rozdiel medzi hrou vo svojej domovine a Európou vidí, no nepokladá ho za vážny problém: „Klzisko je o niečo väčšie, takže ako hráči máme viac času. Je tu síce trochu menej fyzickej hry, ale za to rýchlej a puk sa rýchlo pohybuje z hokejky na hokejku,“ dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články