Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO 38, 40 či 22: Slovenské legendy a hráči, ktorí o život prišli priskoro

BRATISLAVA - Slovenský hokej sa za posledné roky musel rozlúčiť s viacerými osobnosťami. Skoro každý hráč z tejto listiny mal svoje obľúbené číslo.
Zdroj: hockeygods.com
Zdieľajte:

Zoltán Bátovský nosil čísla 8, 15 a 20. Ako člen juniorskej reprezentácie, ktorá na MS v roku 1999 v kanadskom Winnipegu vybojovala historicky prvú medailu v hokeji pre Slovensko, mal pred sebou sľubnú kariéru. V lete 2001 podpísal kontrakt so San José Sharks, no v NHL si už nezahral. V Rakúsku narazil do stromu a talentovaný útočník nehodu neprežil.

Dušan Pašek obľuboval číslicu 22. Bývalého útočníka a funkcionára našli v marci 1998 zastreleného v kancelárii blízko zimného štadióna Slovana, kde hokejovo vyrástol a dosiahol najväčšie úspechy vo svojej kariére.

Dvadsaťdvojku nosil aj odchovanec Dukly Trenčín Štefan Blaho, ktorého draftovali New York Islanders a odohral aj pár sezón v zámorí. Sľubne rozbehnutú kariéru v auguste 2006 ukončila tragická autonehoda.

Miroslav Hlinka vždy rozdával úsmevy na všetky strany a o to viac bola slovenská verejnosť šokovaná, keď sa v septembri 2014 dobrovoľne pobral na druhý svet. Bol členom zlatej generácie, ktorá dosiahla vrchol ziskom titulu majstrov sveta 2002. Nosil číslo 30.

Čo nového dodať K Pavlovi Demitrovi? Na domácich MS 2011 sa rozlúčil s reprezentáciou a o pár mesiacov aj so životom. Ikonická tridsaťosmička bola na palube lietadla Lokomotivu Jaroslavľ, ktoré havarovalo krátko po štarte z miestneho letiska.

Najnovším prírastkom je Marek Svatoš, ktorý iba pred pár dňami za doposiaľ nejasných okolností opustil svet, na ktorom zanechal manželku a dve deti. Obávaný kanonier, ktorý obliekal dres Colorada, Ottawy, Nashville, Slovana aj rodných Košíc nosieval na drese číslo 40.

Richard Rampáček bol v čase svojej smrti najlepším strelcom Skalice v Extralige a mal už na konte aj štyri štarty v najcennejšom reprezentačnom drese. Odchovanec skalického hokeja v októbri 2002 sedel na motorke, ktorá sa zrazila s automobilom na ceste medzi Skalicou a Holíčom. Na chrbte hrával s číslom 46.

Michal Česnek je jedno z menej známych mien na zozname. Naposledy hrával v najvyššej francúzskej súťaži, kde ako hráč Štrasburgu nosil 63-ku. Mal rád aj čísla 55, 65, 53 či 62. Vlani sa nad Slovenskom zrazili dve lietadlá s parašutistami na palube, jedno z nich pilotoval práve bývalý obranca.

Motorka sa stala osudnou aj Jozefovi Salajkovi, po kolízii s automobilom v centre Senice skonal na mieste nehody. Hráč s číslom 71 na drese naposledy hrával za prvoligovú Senicu, no obliekal aj dresy Žiliny, Dubnice, Hodonína, Přerova či Opavy.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: sk.wikipedia.org, Sport24.sk

Diskusia

Podobné články