Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

FOTO+VIDEO Vaillant Arena - Krásavica spod Álp

DAVOS – Švajčiarsko ukrýva mnoho krás, ktoré potešia oko nejedného človeka. Pýšiť sa môže aj úžasnou hokejovou arénou vysoko v davoských Alpách.
Zdroj: thurgauerzeitung.ch
Zdieľajte:

Vaillant Arena, alebo v minulosti len Eisstadion Davos je domovom najúspešnejšieho klubu krajiny, ktorý je HC Davos. Štadión pohltí presne 7 080 divákov, z toho len 3 280 si môže sadnúť. Ostatní majú miesta na státie.

Prečítajte si aj: VIDEO Po dvanástich rokoch koniec v NHL: Zlatý diabol z Bratislavy dohrá sezónu v Davose

Taktiež sa niekedy využíva na rýchlokorčuľovanie a odnož hokeja s názvom bandy. Štadión má vedľa seba druhú nekrytú ľadovú plochu. Tá je využíva hlavne na verejné korčuľovanie. Od začiatku dvadsiateho storočia, keď ešte štadión postavený nebol, bola práve táto určená pre domáce zápasy miestneho HC.

Skateathon an der Winter-Classic Photo by Maurice Parrée #HCDavos#VaillantArena#Davos#HCD

Fotka uverejnená používateľom Hockey Club Davos (@hcdavos.ch),

Samotný štadión uzrel svetlo sveta v roku 1979, kedy sa dokončila jeho výstavba a bol aj slávnostne otvorený. Slúžil však iba do sezóny 1981/82, kedy musel byť na istý čas uzavretý a len po dvoch rokoch od otvorenia aj upravený, nakoľko nemal nad mantinelmi plexisklá.

Spengler-Cup Tickets zu kaufen: Ostkurve Davos Mitglieder geniessen Vorverkaufsrecht und können ab sofort die Spengler Cup Ticket Bestellung tätigen. Die Tickets können bis 29. Oktober bestellt werden. Alles zur Buchung unter www.ostkurvedavos.ch oder auf deren Facebook-Seite. #SpenglerCup #Davos

Fotka uverejnená používateľom Hockey Club Davos (@hcdavos.ch),

Druhou z celkovo štyroch prestavieb prešla hala v roku 1998. Vtedy sa zrekonštruovala západná tribúna tak, že sa pridali plastové sedadlá. V tom čase štadión pohltil až 7 680 divákov.

Prečítajte si aj: Poznáme všetkých účastníkov Spengler Cupu 2016

Najzásadnejšia zmena však prišla v roku 2005. Vtedy sa postavila nová moderná tribúna s reštauráciou „Nordside“ vnútri nej, pridal sa VIP sektor pre sponzorov a taktiež komfort hráčov vylepšili nové šatne.

Kapacita sa znížila na súčasných 7 080 miest. O rok neskôr sa ešte zlepšila bezpečnosť južnej a severnej tribúny. Oproti prvým trom zmenám išlo len o malú investíciu. Meno arény z Eisstadion Davos na Vaillant Arena bolo zmenená v januári roku 2007, nakoľko investičná spoločnosť Vaillant Group zaplatila tri milióny švajčiarskych frankov za rekonštrukciu.

Spengler cup

Aréna je známa aj vďaka najstaršiemu turnaju na svete. Prvýkrát sa konal už v roku 1923 dodnes si udržuje svoju nezameniteľnú tradíciu a atmosféru. Založil ho doktor Carl Spengler ako prostriedok na podporu tímov z nemecky hovoriacich krajín po 1. svetovej vojne, ale veľmi rýchlo prekonal očakávania a začali sa ho zúčastňovať aj kluby zo ZSSR, Švédska či Československa.

In 2 Monaten gehts los.. Mit dem 90. Spengler Cup Davos! Mit dabei @hcavtomobilist, @hclugano_official, @mountfieldhk, @hc_dinamominsk, @hockeycanada und natürlich der Gastgeber HC DAVOS! Eins der grössten Hockeyfeste feiert Jubiläum. #90Jahre #Traditionsturnier #cantwait #SpenglerCup16 #HCDavos

Fotka uverejnená používateľom Hockey Club Davos (@hcdavos.ch),

Tradične sa koná počas vianočných sviatkov, od 25. do 31.decembra. Najúspešnejším tímom je domáci HC Davos s pätnástimi titulmi. V roku 2016 na ňom budú štartovať okrem domáceho celku aj výber Kanady, Dinamo Minsk, HC Lugano, Mountfield Hradec Králové a Avtomobilist Jekaterinburg.

Portál hokejovysvet.sk bude taktiež pri tom. Od začiatku decembra sa môžete tešiť na bohatú škálu článkov o tomto zaujímavom turnaji.

NOCH 85 TAGE... ...BIS ZUM 90. SPENGLER CUP DAVOS 2016! Am 85. Spengler Cup 2011 kann Gastgeber Davos zum insgesamt 15. Mal den Spengler Cup für sich entscheiden. Davos bezwingt im Endspiel KHL-Vertreter Dinamo Riga mit 3:2. Der HC Davos musste nach 2006 auf den erneuten Triumpf ganze fünf Jahre lang warten. Dann wäre dieses Jahr ebenfalls wieder ein Sieg fällig!? #SpenglerCup #Davos #recordchampions

Fotka uverejnená používateľom Hockey Club Davos (@hcdavos.ch),

Bitzli Hockey luege⛸ #HCDavosvsFrölunda

Fotka uverejnená používateľom OneSoul OneLife OneLove ✌️ (@jandsteiner),

#SpenglerCup #HCLugano #AutomobilJekaterinenburg #Davos #HCD #IceHockey #Switzerland

Fotka uverejnená používateľom Marcel (@cu8sfan),

#davos #switzerland #graubünden #graubuenden #vaillantarena #arena #hockeystadium #stadium #icehockey #hockey

Fotka uverejnená používateľom Simona Elena (@skydreamersimi),

#adlermannheim #adler #davos #spenglercup #jokerit #jokerithelsinki #vaillantarena #hockey #weiterso #eishockeyonline #eishockey #gehtdoch #auswaertsiegesindschoen #immerweiter #immerimmerweiter

Fotka uverejnená používateľom EOL.com -BilderSindVonUns (@eishockeyonline),

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články