Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Marián Hossa sa zapísal do histórie: 500 gólová hranica v NHL je pre neho minulosťou

NHL
BRATISLAVA - Slovenský hokejista Marián Hossa strelil v noci na stredu svoj jubilejný 500. gól v základnej časti NHL. Významný kariérny míľnik dosiahol v domácom dueli s Philadelphiou, v ktorom jedným presným zásahom pomohol k výhre Chicaga 7:4. Tridsaťsedemročného krídelníka vyhlásili za prvú hviezdu zápasu, ten však nedohral pre zranenie po tom, čo ho v tretej tretine zasiahol puk pri blokovaní strely.
Zdroj: nhl.com
Zdieľajte:

Hossa sa dočkal vytúženej méty a zaradil sa tak medzi hokejových velikánov. V 26. minúte v presilovke za stavu 3:0 pre Blackhawks sa po prihrávke Arťoma Anisimova pretlačil cez súperovho obrancu a bekhendom prekonal Michala Neuvirtha. Po zahlásení jubilejného gólu hlásateľom sa vrátil na ľadovú plochu a so zdvihnutou hokejkou sa poďakoval fanúšikom, ktorí mu aplaudovali postojačky. Slovenský útočník svojím presným zásahom vyhnal z bránky Neuvirtha, ktorého vystriedal Steve Mason. Flyers sa následne vzchopili a dokázali vyrovnať na 4:4, domáci však strhli víťazstvo na svoju stranu tromi gólmi.

Dokáže Slovan v Bratislave vzdorovať silnej Kazani? Tipnite si v našej súťaži a vyhrajte jednu zo šiestich skvelých cien!

Marián Hossa sa stal 44. hráčom histórie, ktorému sa podarilo pokoriť magickú 500-gólovú hranicu. Z aktívnych hráčov sú okrem neho v klube päťstovkárov iba Jaromír Jágr, Jarome Iginla a Alexander Ovečkin. Hossa je po Stanovi Mikitovi (541) a Petrovi Bondrovi (503) tretím Slovákom, ktorý dosiahol túto métu. Potreboval na ňu 1240 duelov, v priemere tak strelil v základnej časti 0,4 gólu na zápas.

Tohtosezónnu profiligovú premiéru absolvoval slovenský brankár Peter Budaj. Ten na ľade Minnesoty v tretej tretine po šiestom góle nahradil v bránke Los Angeles Jeffa Zatkoffa a hoci už do konca zápasu neinkasoval, nedokázal zabrániť prehre "kráľov" 3:6. Budaj úspešne kryl deväť striel domácich hráčov. V akcii bol aj Jaroslav Halák, ktorého NY Islanders podľahli pred vlastnými fanúšikmi San Jose 2:3. Halák inkasoval tri góly z 27 striel.       

500. gól Mariána Hossu v NHL

      

New Jersey - Anaheim 2:1

NY Islanders - San Jose 2:3

Washington - Colorado 3:0

Montreal - Pittsburgh 4:0

Ottawa - Arizona 7:4

Tampa Bay - Florida 4:3 pp a sn,

Minnesota - Los Angeles 6:3

Nashville - Dallas 1:2

Chicago - Philadelphia 7:4

Calgary - Buffalo 4:3 pp

Edmonton - Carolina 3:2

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články