Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO To je legenda: Keď iní odpočívajú, Jágr maká a ani 20-kilová vesta ho nezastaví!

FLORIDA - Jaromír Jágr je svetová legenda a poznajú ho aj tí, ktorí si myslia, že hokej sa hrá s tenisovou loptičkou. Jágr aj napriek svojmu veku 44 rokov patrí medzi to najlepšie, čo môžete na klzisku vidieť. Ktovie, kedy sa vlastne definitívne rozhodne skončiť s hokejom.
Zdroj: facebook Jaromíra Jágra
Zdieľajte:

Ďalšia z legiend svetového hokeja, Chris Chelios, vydržala na vrcholovej úrovni hrať do 48 rokov. Medzi Jágrom a Cheliosom je však jeden zásadný rozdiel – Chris bol obrancom zatiaľčo Jaromír obrancov preháňa. Rozdiel medzi Jágrom a tými ostatnými je aj v tréningoch – zatiaľčo jedni po zápase skáču ako na trampolíne, že môžu ísť domov, Jágr si ide ešte zatrénovať.

Jágrove tréningy

Aj Jágrove povestné tréningy môžu za to, že vo veku 44 rokov je najstarším hráčom v NHL. Niektorí jeho spoluhráči by sa po zápase najradšej zvalili na žinenku a odpočívali, no Jágr si oblečie 20-kilovú vestu a ide trénovať. A aby toho nebolo málo, na korčuliach mu nechýbajú 2-kilové závažia. Ako sám o sebe vyhlasuje – trénuje tak tvrdo preto, aby neurobil hanbu. A ide mu to zatiaľ naozaj dobre, pretože stále patrí k postrachom súpera. Môžu za to zrejme aj jeho tréningy strely so špeciálnymi pukmi, ktoré nazýva „palacinky“. Tie vážia neuveriteľných 1,25 kg, pričom váha obyčajného puku je len niečo okolo 170 gramov.

Jágrove rekordy

O tom, že Jágrov dres po ukončení kariéry raz vyvezie kladka pod strop štadióna a tam sa bude tešiť obdivu, niet pochýb. Môžu za to aj jeho neuveriteľné rekordy, ktorými by si dnes už mohol vytapetovať šatňu. Napríklad je autorom najväčšieho počtu víťazných gólov – počas svojej kariéry v NHL ich strelil až 133 a predbehol tak legendu Phila Esposita. Keď vo svojich 18-tich rokoch naskočil v NHL na ľad, bol v tej dobe najmladším hráčom v NHL. A dnes? Dnes je tam najstarším hráčom, ktorý láme rekordy – je najstarším hráčom, ktorý získal za sezónu 60 a viac bodov či najstarším hráčom, ktorý strelil hetrik (42 rokov a 322 dní). Jednoducho Jágr je legenda, ktorá by mala pre každého hokejistu slúžiť ako inšpirácia. Zaslúži si to.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články