Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan ťahá nečakaný kanonier, Švarný: Prvoradý je úspech mužstva

Jediný slovenský účastník v KHL sa môže v úvode nového ročníka oprieť o výraznú gólovú pomoc obranných radov. Mimoriadne to zatiaľ padá najmä Ivanovi Švarnému, ktorý v štyroch zápasoch skóroval už trikrát.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Belasí sa v súboji proti HK Soči dostali v prvej tretine do dvojgólového vedenia vďaka dvom presným strelám od obrancov. Na 2:0 zvyšoval krásnou strelou počas presilovej hry Ivan Švarný, ktorý sa môže v úvode novej sezóny popýšiť skvelou streleckou fazónou. "Gól nie je len mojou zásluhou, ale zásluhou všetkých piatich hráčov na ľade. Keď mám priestor a nie je priamo predo mnou hráč, ktorého by som mohol nastreliť, tak sa snažím každý puk posielať na bránu. Ten puk si zatiaľ hľadá cestu za brankárov chrbát, za čo som rád," povedal bezprostredne po druhom domácom stretnutí 31-ročný obranca a pokračoval: "Hrám rovnako ako minulý rok. Snažím sa hrať predovšetkým zodpovedne dozadu a keď sa vyskytne nejaká šanca, snažím sa to všetko hádzať smer brána," dodal.

Ivan Švarný má svoje miesto v prvej presilovkovej formácii, ktorá je podľa neho veľmi dobre poskladaná. "Počas presilovky som na pravej strane v podstate stále voľný na strelu z prvej, na druhej strane máme Nicka Plastina so Žigom Jegličom či dnes s Marekom Viedenským, ktorí sú takisto nachystaní na strelu z prvej. Súperom sa to ťažko bráni."

Ako hodnotí Švarný spoluprácu s Nickom Plastinom? "Netreba to zakríknuť, ale myslím si, že sa obaja cítime na ľade pohodlne. Pred každým zápasom aj pred každým striedaním spolu debatujeme, čo ideme zahrať. Vychádza nám to a verím, že to vydrží čo najdlhšie," pochválil si Švárny spoluprácu so svojou kanadsko-talianskou obrannou dvojičkou.

Najlepšími strelcami doterajšieho priebehu KHL sú so štyrmi presnými zásahmi Pavel Medvedev a bývalý hráč Slovana Bratislava Rok Tičar. Na méte troch gólov sa okrem Ivana Švarného nachádzajú aj takí kanonieri ako Iľja Kovalčuk či Pavel Dacjuk. Ako sa obranca belasých cíti v takejto elitnej spoločnosti? "Samozrejme, je to dobrý pocit, ale prvoradé sú body a úspech mužstva. Osobné štatistiky sú vždy až na druhom mieste," zakončil svoju komunikáciu s novinármi Švarný, ktorý verí, že sa Slovan udrží na víťaznej vlne čo najdlhšie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články