Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

RIP Dnes je to presne 10 rokov od úmrtia Štefana Blaha!

BRATISLAVA - 29. augusta 2006 medzi Bellou a Krasňanmi pri Žiline zomrel pri dopravnej nehode úspešný slovenský hokejový útočník Štefan Blaho.
Zdroj: koláž HokejovýSvet.sk
Zdieľajte:

Štefan Blaho bol synovcom reprezentačného trénera slovenských kanoistov Pavla Blaha. Hokej hrával na pozícii pravého krídla a strieľal ľavou rukou. 29. august sa mu stal pred 10 rokmi osudným a zahynul pri tragickej dopravnej nehode v okrese Žilina.

Bol odchovancom Dukly Trenčín. V roku 2003 si ho vybral klub NHL New York Islanders vo štvrtom kole vstupného draftu ako 120. v poradí. V sezónach 2003/ 2004 až 2005/ 2006 hral v kanadskej juniorskej súťaži OHL (Sudbury Wolves), hoci v poslednej sa skúšal uplatniť v hlavnom tíme Dukly, čo sa mu však nepodarilo a odohral len dva zápasy za rezervu v Považskej Bystrici, potom sa vrátil do OHL (Sarnia Sting). Pred nasledujúcim ročníkom ho skúšal vtedajší extraligový majster MšHK Žilina.

Auto, v ktorom zahynul hokejista Štefan Blaho

V okrese Žilina zahynul pri dopravnej nehode, ktorú spôsobil hokejista Marcel Hanzal. Vodič aute z nepochopiteľných príčin prešiel do protismeru a následne mimo cestu, kde sa jeho Mitsubishi Pajero prevrátilo na strechu. Štefan Blaho nebol pripútaný. Polícia Hanzalovi namerala v krvi 0,71 mg, čo je 1,5 promile alkoholu a bol odsúdený na štyri roky. Odsúdil ho okresný súd v Žiline. Obhajoba žiadala menej, pretože Štefan Blaho sa pred jazdou nepripútal a po náraze ho vymrštilo z vozidla, no žiadosti sa nevyhovelo. V aute boli ďalší dvaja hokejisti, tým sa podobne ako Hanzalovi nič nestalo.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokej.sk, wikipedia.org

Diskusia

Podobné články