Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Predstavenie nových posíl Slovana. Druhá časť

V tejto časti magazínu si predstavíme päť nových posíl Slovana Bratislava.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovan sa chcel pred nasledujúcou sezónou posilniť hlavne v útoku a to sa mu do týchto chvíľ darí veľmi dobre. Okrem slovinských hokejistov Tičara, Jegliča a slovenského útočníka Ladislava Nagya, ktorých sme si predstavili v minulej časti magazínu, si predstavíme ďalších päť nových hráčov Slovana.

Začneme americkými posilami, tou prvou je Patrick White. Napriek tomu, že bol v roku 2007 draftovaný v prvom kole z 25. miesta (Vancuver Canucks) sa nedokázal za morom presadiť. Štartoval však aj v drese USA na Majstrovstvách sveta do 18 rokov v roku 2007 a s výberom USA sa mu podarilo získať strieborné medaily. Potom začal hrávať za Minnesotskú univerzitu, kde sa mu nepodarilo presadiť a tak po 4 sezónach odišiel do Európy, konkrétne do tretej nemeckej ligy. V tíme EHC Klostersee nazbieral v 40 zápasoch 69 bodov. Vďaka tomu si ho všimol druho ligový nemecký tím Hannover Indians. V drese Hannoverských indiánov sa mu už nedarilo tak ako v Klostersee, nazbieral v 48 zápasoch 37 bodov.

Ďalšie jeho kroky viedli práve na Slovensko. Všimla si ho Banská Bystrica za ktorú odohral celú sezónu a pripísal si na konto 43 bodov v 55 zápasoch. Bystrickým baranom pomohol výrazne aj v play-off, keď za 11 zápasov nazbieral 7 bodov. Jeho dobré výkony v Slovenskej extralige si všimol aj Slovan Bratislava, s ktorým podpísal skúšobný kontrakt. Uvidíme teda či sa Patrickovi podarí presadiť vo veľkej konkurencii v Slovane.

Matt Murley je druhým americkým hráčom, ktorý bude hájiť farby Slovana v nasledujúcej sezóne. Murley okúsil aj NHL, keď nastúpil na 62 zápasov, v ktorých si však pripísal len 9 bodov. V tíme Pittsburgu Penguins odohral všetkých 59 zápasov (zvyšné 3 za Arizonu Coyotes), ale nedokázal sa však výraznejšie presadiť, naopak v AHL sa mu darilo, zaznamenal 252 bodov v 353 zápasoch za farmárske tímy Pittsburgu a Arizony Coyotes. Po piatich sezónach cestovania medzi NHL a AHL sa vybral okúsiť KHL do vzdialeného Chabarovsku. Po nevydarenej sezóne „spadol“ až do druhej švajčiarskej ligy, sezónu ale dohral už v najvyššej švajčiarskej súťaži za Rapperswil. Na nasledujúce 3 sezóny zakotvil Murley v najvyššej švédskej súťaži. Po 11 zápasoch v Linköpingu prestúpil do Timrå Red Eagles, kde podával stabilné výkony a aj vďaka tomu sa opäť vrátil do KHL.

V Medveščaku Zágreb sa snažil napraviť si svoju reputáciu v KHL, čo sa mu aj podarilo. V 52 zápasoch zaznamenal úctihodných 36 bodov. Svoju 3. sezónu v KHL odohrá Matt Murley za Slovan Bratislava, kde by mal patriť k najvyťažovanejším centrom.

Staronovou tvárou v kádri Slovana je Tomáš Netík. Trojnásobného majstra českej extraligy netreba fanúšikom Slovana predstavovať. V minulej sezóne odohral v Slovane 32 zápasov, v ktorých patril k najlepším hráčom Slovan a rozhodol niekoľko zápasov v prospech Slovana. Zo Slovana odišiel do Nižnekamsku, kde dostal „životnú ponuku“, ktorá mu zrejme nevyšla. V 16 zápasoch zaznamenal len 3 body za 1 gól a 2 asistencie. Netík sa teda vracia do Slovana po nevydarenej životnej ponuke a všetci sme zvedaví, či sa mu podarí nadviazať na výkony z minulej sezóny v drese Slovana a či mu opäť v polovici sezóny nepríde životná ponuka.

Tomáš Surový nie je pre slovenských fanúšikov žiadnou neznámou. 32-ročný rodák z Banskej Bystrice odišiel vo svojich 20 rokoch do AHL, kde hájil farby farmárskeho klubu Pittsburghu Penguins. Po sezóne v AHL sa Tomáš dostal do prvého tímu tučniakov, v NHL odohral 26 zápasov v ktorých zaznamenal 11 bodov a ešte počas sezóny sa pobral späť na farmu do AHL. Ďalšia sezóna mala rovnaký scenár, ale tento krát Tomáš odohral v NHL 47 zápasov. Bohužiaľ sa Tomáš neprebojoval nasledujúcu sezónu do NHL a tak ju celú odohral na farme. Tú ďalšiu ale už začal v drese tučniakov a po 53 zápasoch sa poberal späť do AHL. Tomáša už nebavil tento začarovaný kruh a tak sa vybral do Európy.

Nasledujúce 4 sezóny odohral v najvyššej švédskej súťaži, kde obliekal dresy tímov Luleå, Linköping a Skellefteå. Po 4 sezónach vo švédsku mierili Tomášove kroky do KHL, do tímu moskovského CSKA, odohral za nich len 38 zápasov v ktorých si pripísal 16 bodov. Tomášovi Surovému sa v KHL zrejme zapáčilo a tak po dvoch sezónach strávených v drese Pražského Leva a Dinama Minsk si bude Tomáš Surový vo svojej 5 sezóne obliekať dres Bratislavského Slovanu.

Poslednou posilou, respektíve pre niektorých doplnením kádra, je Mário Lunter. 20 ročný Banskobystrický talent má skúsenosti aj zo seniorského hokeja, keď celú minulú sezónu odohral v drese baranov, v 45 zápasoch si pripísal pekných 24 bodov. Uvidíme teda či sa Máriovi podarí napodobniť Marka Daňa spred dvoch sezón a výrazne sa presadiť v drese Slovana.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články