Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

10 najväčších nervákov medzi troma žrďami

Top
Po každej sezóne prichádza čas highlightov mužov medzi troma žrďami. My sme to poňali z opačného konca a prinášame vám rebríček desiatich gólmanov, ktorí neudržali nervy na uzde.
Zdroj: YouTube.com
Zdieľajte:

Situácia v bránkovisku je veľmi náročná v každej hernej situácií. Mnohí si myslia, že práve brankár najviac zodpovedá za výsledok zápasu. Preto sú na nich kladené veľké nároky a počas celej hry musia byť maximálne koncentrovaní. O to ťažšie sa vyrovnávajú s inkasovaným gólom. Po každej sezóne prichádza čas highlightov týchto mužov v maskách. My sme to poňali z opačného konca a prinášame vám rebríček desiatich gólmanov, ktorí neudržali nervy na uzde.

10. PATRICK ROY

Aj hviezdy najväčšieho kalibru majú svoje chvíľky. Tie si pomerne často vyberal Patrick Roy, brankárska hviezda NHL. Bol to ten typ brankára, ktorý sa neváhal pobiť za svojich spoluhráčov. Dokonca vo svojom prvom zápase v uplynulej sezóne na poste trénera sa postaral o veľký rozruch pri trénerskom konflikte medzi ním a Bruceom Boudreau. Roy bol vždy impulzívnym hráčom a každý jeden gól si bral k srdcu. Vo videu uvidíte reakciu legendy, ktorá nechytila dôležitý nájazd.

9. RON HEXTALL

Mladšia generácia zrejme nebude poznať Rona Hextalla. Na jednej strane to bol solídny brankár, no na tej druhej si nevyberal veľkú zámienku na hnev. Jednoducho zasiahol vtedy, keď mu padlo vhod. Počas hry „vyštartoval“ už proti Petrovi Forsbergovi či Chrisovi Cheliosovi. Tento raz vybehol proti Robbie Brownovi, ktorý ho prekonal po peknej asistencii spoluhráča z Pittsburghu. Hneď ako sa Hextall z gólu spamätal, rozkorčuľoval sa za Brownom a začal ho naháňať.

8. TUUKA RASK

Lámanie hokejok je zrejme to najmenej, ako frustrovaný brankár prejaví svoju zlosť. Svoje o tom vie Tuuka Rask, niekdajšia hviezda Bostonu Bruins. V drese „Medveďov“ chytil viackrát záchvat zúrivosti a, ako každý iný brankár, vybíjal si to na hokejke. Podobne bavil divákov aj v nižšej súťaži AHL, kde nastupoval za Boston Providencie. Po neúspešných nájazdoch a následnej prehre doslova demoloval bránku a mantinely.

7. JAMIE McLENNAN

Hokejka je dôležitá ako pre hráča, tak aj pre brankára. Avšak je rozdiel, na aký účel ju gólman použije. Deväťdesiate roky na prelome s novým tisícročím boli v Národnej hokejovej lige oveľa tvrdšie, než sú dnes. Pozrite si video, kde vtedajší brankár Jamie McLennan sekol hokejkou Johana Franzena. Stalo sa to počas hry v oslabení, no týmto kanadský brankár svojmu tímu rozhodne nepomohol.

6. TIM THOMAS

O obdivuhodných zákrokoch Tima Thomasa by sme mohli viesť ročenku. Ešte pred tromi rokmi stál na vrchole brankárskej slávy, keď s Bostonom získal Stanley Cup a pre seba Vezina Trophy spolu s Conn Smyth Trophy pre najužitočnejšieho hráča play-off. Je to však tvrdý a nekompromisný brankár, ktorý veľa situácií rieši po svojom. V sezóne 2013/2014 bol americký veterán vymenený na Floridu, kde odohral 40 zápasov. V zápase proti bývalému zamestnávateľovi atakoval tvrdý úderom útočníka Carla Soderberga. Ten mu pred tým zasiahol hokejkou takmer do tváre, čo robustného brankára okamžite mobilizovalo.

5. RYAN MILLER

V poslednom období je meno Ryan Miller jedno z najomieľanejších takmer v celej NHL z dôvodu jeho prestupu do Vancouveru Canucks. Zrejme pre celú hokejovú verejnosť pôsobí tento tridsaťtriročný hokejista pokojným a nekonfliktným dojmom. Ešte v drese Buffala sa však postaral o peknú „melu“ na ľade. Odniesol si to Jordin Tootoo, ktorý bol na Millera doslova natlačený.

4. HENRIK LUNDQVIST

Henrik Lundqvist nie je typom hráča, ktorého by sme do takýchto rebríčkov mohli zaradiť. Ide prevažne o pokojného brankára, ktorý všetku svoju energiu sústreďuje do stopercentných zákrokov. Avšak v zápase v Montreale stratil všetky zábrany a bezhlavo sa „pustil“ do domácej hviezdy Maxa Paciorettyho. Pozrite sa prečo.

3. MIKE SMITH

Mike Smith je okrem svojho zodpovedného prístupu k tréningom a zodpovednosťou známy tým, že emócie prejavuje pekne navonok. Nejedenkrát si to odniesli jeho hokejky. Po inkasovanom góle sa niekedy aj rozhodcovia nachvíľu vzdialia a dajú mu priestor, aby sa s tým vyrovnal. V nasledujúcom videu nečakane odstaví Dustina Browna z hry. Otázne je či to bolo potrebné.

2. CURTIS JOSEPH

Vo svete nervóznych brankárov sa preslávil aj Curtis Joseph, ktorý po inkasovanom góle chcel horlivo debatovať s rozhodcom. Otázkou je, či šiel skutočne len objasniť rozhodcovi situáciu. Na videu to vyzerá všelijako. Ihneď po góle zhodil zo seba všetko a šiel priamo za bránu. Na priateľský rozhovor to, veru, nevyzeralo.

1. JUSTIN POGEE

Víťazom nášho rebríčka je Justin Pogee, iba 28-ročný brankár Färjestadu. Pred európskymi klziskami sa jeho kariéra uberala smerom do NHL. V sezóne 2010/2011 chytal v American Hockey League za Charlotte Checkers. V zápase proti Hershey Bears dostal gól, ktorý podľa neho nemal platiť. Ešte pred vstrelením bol zhodený zozadu hráčom domácich Bears. Situáciu nezvládol najlepšie, a tak musel odísť z ľadovej plochy pod sprchu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články