Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

5 hráčov, ktorí štýlom pripomínajú zosnulého Gordieho Howea

V piatok nás zastihla smutná správa, zomrel legendárny Mr. Hockey - Gordie Howe. Predstavíme si 5 hráčov, ktorí ho štýlom pripomínajú zrejme najviac.
Zdroj: nhl.com
Zdieľajte:

Nikto nikdy nebude ako on, no existuje mnoho hráčov, ktorí sa legende podobajú, či už bezkonkurenčnými zručnosťami, telesnými parametrami a dominancie. Presne takýto bol na ľadovej ploche práve Pán Hokej.

5 hráčov, ktorí štýlom pripomínajú zosnulého Gordieho Howea:

Corey Perry

Herný štýl Howea bol tvrdý, ba občas jeho zákroky hraničili so špinavou hrou. V dnešnej dobe sa takouto hrou prezentuje útočník Anaheimu Ducks, Corey Perry.
Perry je výborný hráč, nepochybne aj strelec. Od sezóny 2010/11 strelil každú sezónu viac ako 30 gólov (okrem skrátenej výlukovej sezóny - 15 gólov). Počas jeho pôsobenia v NHL sa ale zapísal do pamäti aj zákernými praktikami, ktoré v jeho hre prevládajú. Svoje by o tom vedel hovoriť aj Marián Hossa. Naposledy si to odniesol fínsky mladík Patrik Laine na Majstrovstvách sveta.

Jonathan Toews

Rovnako ako Howe, tak aj Jonathan Toews je považovaný za jedného z najlepších všestranných hráčov na svete. Kapitán Chicaga nemá až také výrazné ofenzívne chuťky ako mával Howe, ale jeho vedenie tímu a líderstvo spojené so šikovnou hrou z neho robia hviezdu v každom slova zmysle.
Ako kapitán sa nebojí ísť bojovať do rohov, zhodiť rukavice a takisto bojuje o každý kúsok ľadu. Navyše má šikovné ruky, ktoré dokážu obrancom a brankárom zamotať hlavy, presne ako Gordie Howe.

Brent Burns

Len málo hráčov v NHL je takých, ktorí sa nenápadne starajú o svoju vizáž. Z Burnsa sa stal šikovný hokejista s pohotovým a lišiackym korčuľovaním, ktoré dobre doplňajú aj jeho pohotové strely, navyše by práve on mohol najviac napodobniť Howea v tom, ako sa stará o svoj zovňajšok. Burns sa výrazne stará najmä o svoju vlajúcu bradu, no ľudia ho môžu často vidieť s ruksakom vo vojenskom štýle, v ktorom nosí proteín, čaj a zaujímavú vec - mixér. Aj týmto je veľmi podobný zosnulej legende. Navyše, jedna zaujímavosť: Práve Brent Burns je posledný hokejista, ktorý si zapísal tzv. hetrik Gordieho Howea (gól, asistencia, bitka, pozn. redaktora).

Zdroj foto: sharks.nhl.com

Alexander Ovečkin

Čo sa týka útočenia, tak zrejme nikto nie je na zozname vyššie ako Alex Ovečkin. Ruský strelec už má tri Hartove trofeje (udeľuje sa hráčovi, ktorý je najcennejším hráčom za základnú časť sezóny, pozn. redaktora), no i tak je to iba polovica oproti Howeovi. Ovi má na konte dovedna 525 gólov a ak všetko pôjde dobre a nič nepredvídané sa nestane, tak práve jemu sa dávajú najväčšie šance na prekonanie gólového zápisu Gordieho Howea, ten ich má na konte 801. Málokto strieľa góly s takou intenzitou, vášňou a len málokto má vôľu vyhrať každý zápas, tak ako Ovečkin. Kapitán Washingtonu Capitals je rok čo rok v popredí v kanadskom bodovaní tímu. Svojou hrou si dokáže urobiť na ľade priestor, poprípade vytvoriť priestor pre svojich spoluhráčov.

Jamie Benn

Jamie je ľudský buldozér. Už druhý rok po sebe dokázal ukončiť sezónu ako prvý, resp. druhý najproduktívnejší hráč po základnej časti. Jamie Benn sa svojou veľkosťou a silou vôle dokáže na ľade presadiť čím veľmi pomáha tímu.
Rovnako ako Howe, tak aj Benn je v súkromí a mimo ľadu skromný človek. Jeho 64 trestných minút v troch rokoch po sebe dokazuje, že na ľadovej ploche nepozná priateľa a pre svoj tím urobí všetko potrebné aby víťazil.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: thescore.com, HokejovySvet.sk

Diskusia

Podobné články