Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chicago opúšťajú dvaja hráči: Podarilo sa vymeniť nevymeniteľné!

NHL
CHICAGO - Dvaja hráči opúšťajú organizáciu Chicaca Blackhawks.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Bryan Bickell a Teuvo Teravainen už nebudú spoluhráčmi Mariána Hossu a Richarda Pánika. Obaja odchádzajú do Caroliny Hurricanes a ako náhrada do "veterného mesta" putujú dve draftové voľby (2.kolo, 2016 & 3.kolo 2017).

Vymeniť 30-ročného Bickella, rodáka z mesta Orono, bolo skoro nesplniteľnou misiou a vedenie "jastrabov" sa o to pokúšalo už veľmi dlho. Problémom bol jeho plat, ktorý je vo výške až štyroch miliónov eur a to nezodpovedalo jeho výkonom, pretože sa dlho trápil. V minulej sezóne toho navyše viac odohral v AHL, ako v NHL.

Vo svojej zbierke má až tri Stanley Cupy.

"Sme radi, že výmena konečne prišla. Bryan si čas v Chicagu užil. Teší sa na novú výzvu a začiatok," povedal v mene hráča jeho agent Todd Diamond.

21-ročný Fín Teuvo Teravainen je zas pre Chicago určite stratou, pretože patrí medzi najtalentovanejších hráčov na svete a o pár rokov môže patriť medzi absolútnu elitu. Pravdou ale je, že pre osobný rast mu výmena pravdepodobne prospeje, keďže dostane dôležitejšie úlohy.

"Som prekvapený. Bol to bežný deň a zrazu...," neskrýval sklamanie odchodu fínsky hokejista. "Chcem sa poďakovať, bolo to špeciálne," dodal Teravainen.


Aj tento fakt zrejme prispel k tomu, že Blackhawks podpísali zmluvu so slovákom Richardom Pánikom, viac nájdete v článku tu:

Pánik aj v budúcej sezóne jastrabom!


Zdieľajte:
Zdroje informácií: eliteprospects.com, facebook.com

Diskusia

Podobné články