Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

5 premiérových gólov legiend, na ktoré by sa nemalo zabudnúť

Dá sa povedať, že žiadny hokejista nikdy nezabudne na svoj prvý gól. Väčšina mladíkov sa snaží do NHL preraziť čo najrýchlejšie a samozrejme sa aj zapísať na gólovú listinu. Týchto 5 legendárnych hráčov to spravilo veľmi pamätným spôsobom.
Zdroj: TASR-koláž
Zdieľajte:

5. Pavel Dacjuk

Tento stále aktívny, no aj tak už legenda, kúzelník v červenom sa pokúša takmer každý zápas o gól roka. Niet teda divu, že aj jeho prvý gól bol mimoriadne obdivuhodný. Pavel je v zostave Red Wings už štrnásť sezón a fanúšikov doteraz dokázal prekvapiť novou kľučkou. Či ostane v drese Red Wings aj v budúcej sezóne ešte nie je isté.

4. Ron Hextall

Brankár plný charakteru Ron Hextall bol počas kariéry dôležitým článkom zostavy Philadelphia Flyers. Bol taktiež prvým brankárom, ktorý dokázal samostatne vsietiť gól. Jeho gól možno nevynikne medzi najkrajšími prvými gólmi histórie, no fakt, že je jedným z najpamätnejších mu nikto nevezme.

3. Nicklas Lidström

Lidström je podľa mnohých expertov najlepším obrancom histórie. Počas svojej nekonečne dlhej kariéry za Detroit podobných deloviek nastrieľal celkovo 264. Svojim prvým gólom všetkým fanúšikom naznačil, že práve on bude nasledujúcich 19 sezón ťahať Red Wings vpred.

2. Wayne Gretzky

Najlepší z najlepších. Wayne Gretzky zaznamenal 14.10.1979 svoj historicky prvý gól v NHL. Po tomto góle by si asi nikto netrúfal povedať, že mladý Wayne raz prekoná legendárneho Gordieho Howea a stane sa najlepším strelcom histórie.

1. Mario Lemieux

Nebyť Gretzkyho a zdravotných ťažkostí, ktoré musel Mario počas svojej kariéry prekonávať, bol by rozhodne najcennejším hráčom histórie práve on. Svoje legendárne tempo stanovil už vo svojom prvom zápase. Dokázal totiž skórovať zo svojej prvej strely na bránu.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: HokejovySvet.sk, youtube.com

Diskusia

Podobné články