Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

7 tímov NHL, ktoré by to mohli skúsiť s Radulovom

Zhruba pred mesiacom Alexander Radulov potvrdil svoj záujem hrať opäť v najlepšej lige sveta - NHL.
Zdroj: nhl.com-koláž
Zdieľajte:

Jeho meno sa takmer pred každou sezónou skloňuje s možným odchodom do NHL, no zatiaľ vždy ostal verný KHL. Tento rok by to ale malo byť inak. Ešte však nie je známe, v ktorom klube bude Radulov hrávať (v minulosti pôsobil v Nashville). Meno Radulov sa v špekuláciách spájalo hlavne s tímami ako Toronto Maple Leafs, New York Islanders či New York Rangers. Mike Johnston z kanadskej televízie Sportsnet spravil zoznam tímov, v ktorých by potenciálne mohol Radulov reštartovať svoju zámorskú kariéru.

Alexander Radulov a jeho posledná odohraná sezóna

Je (bol) jednou z najväčších hviezd celej KHL (či pozitívna alebo negatívna). Kontroverzný útočník je (bol) tvárou CSKA Moskva. V boji o najproduktívnejšieho hráča KHL v sezóne 2015/16 nedokázal Mozjakina predbehnúť. Nazbieral 65 bodov (23+42) a 28 plusových bodov v 53 zápasoch, čo je o dva body menej ako Mozjakin, ktorý ale odohral o štyri zápasy viac. 29-ročný rodák z Nižného Tagilu zbiera v priemere 1,26 bodu na zápas a to aj napriek tomu, že je často vylučovaný (v tejto sezóne nazbieral 73 trestných minút).

Zoznam tímov, ktoré spomínal Mike Johnston zo Sportsnet.ca:

Detroit Red Wings

Pavel Dacjuk zrejme v NHL končí. Návratom MagicMana do Ruska bude Detroit potrebovať posilniť svoje útočné rady. Cez leto by Detroit mohol skúsiť osloviť aj Stevena Stamkosa z Tampy, no Radulov by tiež dodal tímu potrebnú energiu.

Colorado Avalanche

Lavíny patria medzi top favoritov na zisk ruskej strely. Práve v Colorade by mohol reštartovať svoju zámorskú kariéru aj vďaka trénerovi Patrickovi Royovi. Práve on bol totiž jeho tréner ešte v roku 2005/06, keď hrával v QMJHL za Quebec Remparts. Brankár Colorada ,Semyon Varlamov, sa pre ruský Sport-Express vyjadril slovami "čakáme na Radulova".

Florida Panthers

O možnom záujme o Radulovove služby sa zaujíma aj Florida. Po vypadnutí Panthers v úvodnom kole play-off nemôže byť organizácia spokojná. Tieto fakty napovedajú k tomu, že by potrebovali posilniť svoje prvé dva útoky. Zmluvy končia Campbellovi, Purcellovi, Hudlerovi, Mitchellovi ale aj Montoyaovi. Panteri majú mladý dravý tím doplnený vhodnými veteránmi, ktorému by prípadné angažovanie Radulova prospelo.

Vancouver Canucks

Vancouver je momentálne tím v prestavbe a získať takého hráča akým je Radulov možno nie je presne to, načo by sa mal tím v lete zamerať. No okrem prestavby kádra by kosatky rozhodne chceli v budúcej sezóne opäť dosať aj do play-off. Radulov by mohol tímu pomôcť aj strelecky, v tejto štatistike bol Vancouver túto sezónu predposledný (191 gólov), horšie na tom bolo len New Jersey Devils (184).

New Jersey Devils

Devils sú ďalším tímom, ktorému by Radulov mohol pomôcť. Ako už bolo spomínané vyššie, tak v sezóne 2015/16 strelili najmenej gólov. Diabli mali vo svojej zostave iba päť hráčov, ktorí mali na konci sezóny dvojciferné číslo v kolónke "góly". Potenciálnych 20-25 gólov za sezónu, ktoré je Radulov schopný nastrieľať by zvýšilo tímu šance prebojovať sa do play-off. Od odchodu Kovaľčuka v roku 2013 diabli nenašli správneho strelca. Bude ním Radulov?

Anaheim Ducks

Po ďalšej prehre v play-off si svoju pozíciu v tíme neudržal tréner Bruce Boudreau. Okrem nového trénera by sa ale hodil aj nový útočník aby rozvíril vietor. Hráči ako David Perron, Jamie McGinn a Chris Stewart sa môžu stať voľnými hráčmi. Angažovaním Radulova by mohli vykryť prípadnú stratu týchto hráčov.

Washington Capitals

Washington taktiež v tomto roku v boji o Stanley Cup vyšiel naprázdno. Po víťazstve prezidentovej trofeje, pre najlepší tím základnej časti prišlo veľké sklamanie. V lete by sa mal pohnúť vietor a mali by nastať isté zmeny. Organizácia Capitals veľmi túži po víťazstve, navyše majú v tíme Rusov ako Ovečkin, Kuznecov a Orlov, ktorí by Radulovovi rozhodne uľahčili prechod do NHL.

Zahlasujte aj v našej ankete k článku (vpravo hore).

ANKETA: V ktorom tíme by ste najradšej videli Alexandra Radulova?

  • Detroit Red Wings

    25%

  • Colorado Avalanche

    19%

  • Florida Panthers

    6%

  • Vancouver Canucks

    6%

  • New Jersey Devils

    6%

  • Anaheim Ducks

    0%

  • Washington Capitals

    19%

  • Iný klub

    19%

Zdieľajte:
Zdroje informácií: HokejovySvet.sk, sportsnet.ca Zdroj Foto: TASR, nhl.com

Diskusia

Podobné články