Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ďaloga a Cingeľ menia klub, no nie mesto

KHL
Marek Ďaloga s Lukášom Cingeľom budú pokračovať v kariére v drese českého hokejového extraligistu HC Sparta Praha.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Bronzový tím z uplynulej sezóny prebral dvojcestné zmluvy oboch hráčov z Leva Praha, ktorý sa definitívne nepredstaví v budúcej sezóne KHL.

"Obaja prichádzajú v nadväznosti na situáciu Leva v KHL," uviedol na klubovom webe športový manažér Sparty Patrik Martinec. Cingeľ pôsobil v drese pražského účastníka nadnárodnej súťaže v uplynulých dvoch sezónach, výraznejšie sa však presadil až v tej nedávno skončenej. Ďaloga mal zasa za sebou úspešné pôsobenie v drese Pardubíc, v ktorých patril k najproduktívnejším bekom. "O oboch sme mali záujem už skôr, teraz mali podpísanú dvojcestnú zmluvu s Levom. My sme vzhľadom na aktuálnu situáciu využili možnosť vziať si ich do tímu, takže obaja prichádzajú do Sparty," dodal Martinec.

Cingeľ začínal s hokejom v Žiline, odkiaľ sa cez pôsobenie v extraligovom tíme dvadsiatky dostal do nižšej zámorskej súťaže QMJHL, kde hrával za Baie-Comeau Drakkar. Následne sa upísal pražskému Levu, ktorého dres striedal s druholigovými Litoměřicami.

Dvadsaťpäťročný Ďaloga odišiel v sezóne 2012/2013 po niekoľkoročnom pôsobení vo Zvolene do Pardubíc. Angažmán v českom klube vyšperkoval až v uplynulom ročníku, v ktorom si 53 zápasoch sezóny vrátane play off pripísal 22 bodov za 6 gólov a 16 asistencií. Slovensko reprezentoval na posledných dvoch svetových šampionátov v Štokholme a Minsku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články