Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Cíger si sype popol na hlavu za Hrivíka i Daňa: Tieto chyby otvorene priznal

BRATISLAVA - Tréner slovenskej reprezentácie Zdeno Cíger priznáva chyby pred i počas MS v hokeji.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Nastal čas hodnotiť. Kto si prizná chyby, vie sa z nich aj poučiť. K dvom svojim krokom, ktoré vyrobili v hokejovej verejnosti dusnú atmosféru, sa vyjadruje reprezentačný tréner Slovenska Zdeno Cíger pre Rádio Expres a Hospodárske noviny.

Už pred začiatkom tohtoročných MS sa počas prípravy postarali o rozruch generálny manažér reprezentácie Róbert Švehla a tréner Zdeno Cíger svojím povolávaním/nepovolávaním hráčov spoza mora. Týkalo sa to najmä Mareka Hrivíka. Najprv ho nechceli, na poslednú chvíľu názor zmenili, no on už bol na ceste na dovolenku.

„Toto bola jedna zo situácií, ktorú sme podcenili. Bola to chyba. Veľmi ma to mrzelo, ale aj rozčuľovalo. Mali sme veľa odskúšaných hráčov z Európy, z českej ligy i domácej súťaže. Vždy sme hovorili, že títo chalani zo zámoria sú pre nás neznámi a nevieme ich úplne odsledovať. Druhá vec je, že nie sú takými lídrami v NHL. Poviem na rovinu, že sme s ním nerátali. Boli však aj tlaky od ľudí, ktorí ho tam chceli. Po zápasoch v Francúzsku sme však chceli zvýšiť konkurenciu v tíme, tak sme sa napokon rozhodli, že ho povoláme, ale on už bol na ceste na dovolenku,“ vraví Cíger.


Čítajte aj:

Lašák sa opäť pustil do Cígera: Toto vraví o nesúdržnosti tímu na MS!


Ďalšou známou aférkou bola verejná kritika Marka Daňa, o ktorom Cíger do médií pustil, že to nemá v hlave upratané.

„Ja by som nikdy niečo také Markovi nedokázal povedať. Išlo len o to, že hrá v NHL a vieme, ako sú tam hráči vyhecovaní. Práve to som mal na mysli. Prezentoval som to po svojom a médiá si to vysvetlili takto. Vôbec som ho nechcel znevážiť. Osobne mi vadilo len to, že bol nedisciplinovaný. Mal veľa vylúčení a nadával rozhodcovi, čo som mu aj osobne otvorene povedal. Keď chceme uspieť, musíme byť disciplinovaní,“ dodal Zdeno Cíger.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Rádio Expres, Hospodárske noviny, hokejovysvet

Diskusia

Podobné články