Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

HC Lev Praha definitívne zanikne

KHL
Český klub HC Lev Praha nebude štartovať v budúcej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).
Zdroj:
Zdieľajte:

Finalista uplynulého ročníka nadnárodnej súťaže po dvoch rokoch existencie pre finančné problémy definitívne zanikne, informoval portál idnes.cz.

Ruské médiá priniesli správu o ukončení pôsobenia Leva v KHL už na začiatku uplynulého týždňa. Vedenie klubu potvrdilo problémy s naplnením rozpočtu klubu pre nový ročník, špekulácie o konci pôsobenia však odmietlo. O všetkom sa malo rozhodnúť napokon na pondelňajšom stretnutí majiteľa pražského tímu Jevgenija Myškovského s prezidentom súťaže Alexandrom Medvedevom. Rokovania, na ktorých sa zúčastnili aj zástupcovia generálneho partnera súťaže spoločnosti Gazprom, sa však natiahli až do noci a definitíva o neúčasti Leva v budúcej sezóne KHL tak padla v utorok popoludní.

Športový manažér Leva Chabibulin však oficiálny koniec klubu v súťaži opätovne poprel. "Žiadne oficiálne rozhodnutie o tom, že Lev nebude v budúcej sezóne štartovať v KHL, zatiaľ nikto neprijal," cituje portál allsport.ru Chabibulinové slová.

Klub ale už začal v utorok s výpredajom všetkých hráčov pod zmluvou. Najskôr uvoľnil doterajšieho kapitána Jiřího Novotného, ktorý je blízko k podpisu zmluvy s Lokomotivom Jaroslavľ. Podľa portálu rsport.ru je ruský klub v kontakte aj so švédskym útočníkom Martin Thörnbergom, Calle Ridderwall by mal zamieriť do HV 71. Za finančnú kompenzáciu do AK Bars Kazaň odišiel v utorok Kanaďan s portugalskými koreňmi Justin Azevedo, tento klub navyše získal práva aj na českého reprezentanta Jiřího Sekáča. V Leve pôsobila v uplynulej sezóne aj dvojica Slovákov - obranca Juraj Mikuš a útočník Lukáš Cingeľ.

Pražania zažili pod vedením fínskeho trénera Kariho Jalonena veľmi úspešnú sezónu. V play off postupne vyradili Medveščak Záhreb, Donbass Doneck aj Lokomotiv Jaroslavľ a vo finálovom boji o Gagarinov pohár sa stretli v Metallurgom Magnitogorsk. O víťazovi ročníka napokon rozhodol až siedmy duel na ľade ruského šampióna, v ktorom Lev prehral 4:7 a v celej sérii 3:4 na zápasy.

Po Donbasse Doneck a Spartaku Moskva je to tak už tretí účastník uplynulej edície nadnárodnej ligy, ktorý zo súťaže pravdepodobne odstúpi. V prípade ukrajinského tímu však išlo o nepriaznivú politickú situáciu, ktorá vyvrcholila zapálením domáceho stánku Arena Družba. Finančné problémy deklarovali v uplynulom týždni aj ďalšie kluby KHL. V novej sezóne budú v súťaži pôsobiť tri nové kluby Jokerit Helsinki, Lada Togliatti a Leopardi Soči.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články