Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hodnotenie slovenských reprezentantov: Kto sklamal a kto naopak potešil?

Naša reprezentácia nezanechala na majstrovstvách sveta najlepší dojem, no našli sa aj takí hráči, ktorí potešili a ukázali, že v budúcnosti z nich môžu byť stáli členovia národného družstva. Naopak, sklamali hráči, od ktorých sa očakávalo, že budú bodovými lídrami tímu. Pozrite si, ako naša redakcia oznámkovala hráčov. Známkovali sme ako v škole, jednotka najlepšia a päťka najhoršia.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Július Hudáček 3- – Do šampionátu vstúpil súbojom s Francúzskom, v ktorom okrem spoľahlivého výkonu zaujal aj prácou s hokejkou. Od stretnutia s Bieloruskom prevzal post jednotky tímu, no nebol takou oporou, akú by naša reprezentácia potrebovala. Najviac mu vyšiel duel proti Američanom, v ktorom predviedol niekoľko výborných zákrokov a takmer si na konto pripísal aj asistenciu. Jeho konečné hodnotenie však nie je pozitívne, tímu mohol a mal pomôcť rozhodne viac.

Branislav Konrád 3- - Okrem štvrtého nemeckého gólu mu nemôžeme dávať nijaký iný gól za vinu. V zápasoch nechytal zle, ale nechytil nič navyše. A to na brankára na MS nestačí. Proti Nemecku stratil zrejme trénerovu dôveru a nasledujúce zápasy sledoval len zo striedačky.

Andrej Sekera 2 – Bol jednoznačne našim najlepším obrancom a bohužiaľ aj útočníkom. Okrem chyby v zápase s Kanadou a zbytočným faulom pár minút pred koncom zápasu s USA, mu nemôžeme nič vyčítať. Okrem poctivej práce v zadných radoch podporoval aj útok a trikrát dokázal prekonať súperovho brankára. Ukázal tak, že „C“ na hrudi mal právom.

Christián Jaroš 2- – Mladý bek patril v Petrohrade medzi tie najpríjemnejšie zjavy slovenskej defenzívy. Vzadu sa prezentoval vcelku spoľahlivým dojmom a do svojej hry pridal aj ofenzívny vklad. Skóroval proti Francúzom i Američanom, pričom najmä pri presnom zásahu v našom poslednom zápase na turnaji ukázal veľký prehľad a chladnú hlavu. Jaroš má potenciál, aby sa v budúcnosti stal nosným hráčom národného tímu.

Dominik Graňák 3 – Skúsenosťami ošľahaný obranca na svojich jedenástych majstrovstvách sveta nesklamal. Už síce nie je tak dominantný ako za svojich najlepších čias, keď pôsobil v ruskom Dyname Moskva, no jeho rozvaha, rozohrávka a pokoj na hokejke sú na medzinárodnom fóre stále dobre využiteľné. Turnaj zakončil s gólom a dvomi asistenciami, v tabuľke pravdy sa vyhol mínusovým hodnotám.

Martin Marinčin 3 – Úvod do šampionátu mu nevyšiel podľa predstáv. Robil nezmyselné chyby a viackrát strácal puky. Postupne sa však zlepšoval a jeho výkon pochválil aj jeho klubový tréner. Martinovi by sme vytkli iba hru v ofenzíve. Má síce na konte osemnásť striel, no ani jeden gól. Ukázal, že v útoku musí toho ešte veľa zlepšovať. Tu by sme vytkli aj jeho nasadzovanie na presilovky, kde by sme namiesto neho radšej videli napríklad Jaroša.

Juraj Mikuš 3- - Až na pár momentov, keď sa zbytočne hral s pukom v obrannom pásme, mu nemáme čo vytknúť. Nesklamal, ale ani nezaujal.

Ivan Švarný 3 – Tak ako plynul šampionát, tak sa zlepšoval aj jeho výkon. Hlavne proti silnejším súperom patril k tým, ktorí ešte stíhali. Po Sersenovom zranení patril k našim najvyťažovanejším hráčom. Na turnaji mu však nevychádzala streľba, keď väčšina pukov z jeho hokejky smerovala mimo bránu.

Michal Sersen 3- - Po dobrých výkonoch v príprave sme od tohto skúseného obrancu určite čakali viac. V zápasoch si vyrobil niekoľko chýb, po ktorých nás museli zachraňovať brankári. Patril k najskúsenejším hráčom v tíme a miestami to aj potvrdzoval. Turnaj sa pre neho skončil v zápase s Bieloruskom, keď sa nešťastne zranil.

Andrej Meszsároš 4 – Pôsobí to tak, že úmerne s tým, ako Andrej klesol z pohľadu ligy svojho pôsobenia, poklesla aj jeho výkonnosť. Zatiaľ čo na minuloročnom šampionáte v Českej republike patril medzi hlavných ťahúňov slovenského tímu, keď v plnej kráse prezentoval najmä svoj útočný potenciál, v Rusku bol jedným z najhorších obrancov Cígerovho výberu. Jeho strely od modrej čiary síce boli delové, no končili len na zadnom mantineli. Meszsároš zaostával predovšetkým rýchlostne a korčuliarsky, čo boli v minulosti jeho veľké devízy.

Marek Viedenský 2 – Dobrú výkonnosť z klubového pôsobiska si preniesol i do reprezentačného dresu. Na svetovom šampionáte si na konto zapísal štyri gólové nahrávky a bez akýchkoľvek diskusii ho možno označiť za najlepšieho stredného útočníka nášho tímu. Jeho útok s Jurčom a Hudáčkom zniesol ako jediný prísnejšie kritériá.

Tomáš Jurčo 2- - V NHL toho túto sezónu veľa neodohral a bola na ňom vidno chuť do hokeja. Zdobila ho najmä rýchlosť a v zápase s Kanadou bol jedným z mála, ktorý s nimi stíhal korčuľovať. Svoju aktivitu premenil aj do piatich kanadských bodov.

Patrik Lušňák 3 – Bol aktívny a naháňal súpera pri ich rozohrávke, nebál sa ísť do osobných súbojov. Za svoju aktivitu bol odmenený gólom do prázdnej brány proti Maďarom. Hokejovú vyzretosť ukázal v poslednom zápase s USA, keď prešiel cez celé ihrisko aj obrancov a nechýbalo veľa, aby nás poslal medzi osem najlepších.

Peter Cehlárik 3 – Ďalší z členov bronzovej dvadsiatky, ktorý dostal možnosť aj v seniorskej reprezentácii. I keď úvod turnaja sledoval len z tribúny, v zápasoch, do ktorých naskočil, potvrdil opodstatnenosť svojej nominácie. Hneď pri svojej premiére sa uviedol gólovo. Hoci nedostal priestor v jednej z prvých dvoch formácii, ukázal, že v budúcnosti tam so svojimi šikovnými rukami a ofenzívnymi ťahmi bezpochyby bude mať svoje miesto.

Pavol Skalický 3 – Mladý a dravý útočník dostal šancu až v štvrtom zápase na šampionáte. Náš najmladší útočník sa prezentoval rovnakou hrou, ako v klubovom drese. Naháňal súpera a dostával šancu aj v oslabeniach, v ktorých sa mu aj podarilo nazbierať niekoľko sekúnd času. Rastie z neho výborný hráč, ktorý môže byť stálym členom reprezentácie.

Tomáš Hrnka 3 – V zápasoch, ktoré stihol pred zranením odohrať, sa prezentoval vcelku sympatickými momentmi. Vzhľadom na svoj vek a fyzické parametre môže v budúcnosti plniť úlohy útočníka štvrtej lajny národného mužstva na pomerne slušnej úrovni.

Libor Hudáček 3- - Mohol byť najlepším strelcom nášho tímu, keby mal presnejšiu mušku. Viackrát nedokázal pretaviť vyloženú šancu v gól. Dostať puk do súperovej siete sa mu podarilo len raz. Šance si však vypracovával svojim aktívnym pohybom a dobrým postavením.

Andrej Šťastný 3- - Odohral solídny turnaj, ktorý sa pre neho skončil zranením. Hral svoj typický silový hokej a nebál sa zahrať do tela. Patril však k našim najmenej vyťažovaným hráčom. Je to center budúcnosti, ktorý sa nebojí zhodiť ani rukavice.

Vladimír Dravecký 3- - Snahu mu nemožno uprieť, no tento turnaj sa mu veľmi nevydaril. Hral v útoku s Marcinkom a Bartánusom a z nich nevyšiel turnaj nikomu. Tak ako celý tím sa aj Dravecký trápil, no pri ňom sme nevideli žiadne zlepšovanie sa počas turnaja.

Martin Bakoš 4 – Novopečený majster českej extraligy dostal veľkú dôveru, keď bol zaradený na krídlo elitnej formácie vedľa Martina Réwaya. Proti Francúzom strelil v presilovej hre pekný gól, no to bolo z jeho strany, bohužiaľ, všetko. Strelec bude vždy posudzovaný podľa počtu strelených gólov a Bakoš svoj kanoniersky potenciál nedokázal naplniť, za čo z veľkej miery môže to, že jeho súčinnosť s Réwayom, od ktorej si mnohí veľa sľubovali, absolútne nefungovala.

Marko Daňo 4 – Podobný prípad ako Réway či Bakoš. Od Marka sa čakalo, že bude patriť medzi hráčov, ktorí potiahnu bodovú káru. V niekoľkých zápasoch turnaja však namiesto bodov produktivity zbieral zbytočné trestné minúty. Daňo svojimi výkonmi na ľade nepôsobil ako hráč NHL. Očakávaný výkon predviedol až v súboji s USA, ktorý nakoniec v predĺžení peknou individuálnou akciou rozhodol. Obrovská škoda toho, že jeho prvý gól na turnaji bol zároveň aj posledným a ešte väčšia škoda toho, že nepadol v riadnom hracom čase.

Martin Réway 4 – Mal byť oporou a bodovým lídrom reprezentácie, to sa však nestalo. Takto zle sme snáď Martina ešte hrať nevideli. Odskakovali mu puky, veľa ich strácal, keď išiel sám do útočného pásma a súper nemal problém ho odzbrojiť. Nerozumel si so svojimi kolegami v útoku a nehral dobre ani v presilových hrách. Pri pohľade do štatistík nás môže tešiť len percento vyhraných vhadzovaní. Horšie je to už pri ďalších číslach, len jednu asistenciu a päť mínusových bodov nečakal na Martinovom konte zrejme nikto. Párkrát sa ešte ukázal, keď dokázal vďaka svojmu prehľadu v hre obrať súpera o puk v našom obrannom pásme a ukončiť tak jeho tlak. Jeho výkon hodnotíme ako najväčšie sklamanie na turnaji.

Marek Bartánus 4 – Nemožno mu uprieť bojovnosť ani snahu. Bol využívaný predovšetkým v oslabeniach a na vykonávanie čiernej roboty. V súbojoch pri mantineli však nebol až tak úspešný. Na medzinárodnom fóre sa od hráča čaká viac. Najpozitívnejším momentom Bartánusovho pôsobenia na majstrovstvách bolo výrazne podieľanie sa na presnom zásahu Petra Cehlárika.

Tomáš Marcinko 4 – Proti Maďarom síce gólom otvoril šampionátový účet Slovákov, ale v ďalšom priebehu turnaja nepredviedol veľa vecí, za ktoré by mohol byť pochválený. Na medzinárodnú úroveň mu chýba šikovnosť a predovšetkým rýchlosť, ktorá ho výrazne limitovala.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články