Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Marko Daňo prezradil, čo môže byť najväčšou silou Slovenska na MS

Slovenská reprezentácia ukončila sedemtýždňovú prípravu na svetový šampionát, ktorý odštartuje už budúcu sobotu súbojom s Maďarskom. Základom každého úspechu je dobrá partia, s čím súhlasí aj Marko Daňo, jedna zo štyroch posíl z NHL.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

„Piati musíme hrať vpredu a takisto aj smerom dozadu. V mužstve nie sú nejaké veľké individuality, ktoré by mohli dať na šampionáte desať gólov, ale, samozrejme, stať sa to môže, ak bude dobrá partia a všetci si budeme navzájom pomáhať,“ uviedol Daňo na margo sily a zbraní, ktorými sa slovenská reprezentácia môže v Rusku presadiť.

Na záver prípravy sa Slováci v domácom prostredí dvakrát stretli s Dánmi. Obe merania síl boli podobné v tom, že v nich zverenci Zdena Cígera viedli už 3:0. Na rozdiel od skalického zápasu však už bol ten v Bratislave menej dramatický. „Víťazstva vždy dodajú mužstvu sebavedomie, aj keď sú takéto ubojované. V Skalici sme viedli 3:0, no vyrovnali a rozhodli sme až v predĺžení. Dnes sme opäť viedli 3:0, som rád, že sa ten scenár neopakoval.“


Čítajte aj:

Poznáme nomináciu Slovenska na MS! Títo hráči sa do výberu nevošli


S akými ambíciami Slováci vstúpia do turnaja? „Pôjdeme od zápasu k zápasu a do každého na sto percent. Nemôžeme byť od úvodu pod nejakým tlakom či stresom. Musíme tam prísť ako dobrá partia, snažiť sa užiť si ten šampionát, keďže to bude pre niektorých chalanov prvý šampionát.“

Šikovný krídelník sa teší na atmosféru, ktorú majstrovstvá sveta každoročne na Slovensku vyvolávajú. „Je to naozaj veľká zábava, keď sa celé Slovensko spojí a fandí nám. Verím, že fanúšikov potešíme,“ uzavrel svoje rozprávanie Marko Daňo, pre ktorého to bude tretí seniorský svetový šampionát.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články