Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenský hokejbal má na dosah obrovský úspech!

Slovenský hokejbal sa opäť dostáva na výslnie, po prvenstve našej mužskej reprezentácie na posledných majstrovstvách sveta v St. Johns si dnes o zlato zahrajú všetky mládežnícke kategórie a Slovensko tak môže potvrdiť absolútnu dominanciu v tomto športe.
Zdroj: Adrián Danaj
Zdieľajte:

Bratislava sa od utorka stala centrom svetového hokejbalu. Na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu sa konajú prvýkrát v histórii spoločné majstrovstvá sveta mládežníckych kategórií do 16, do 18 a do 20 rokov. Ako hostiteľská krajina sme do turnaja vstupovali s vysokými ambíciami, no asi len málokto predpokladal, že vo všetkých vekových kategóriách si zahráme o zlato.

Najmladší výber hráčov do 16 rokov našiel v základnej časti jediného premožiteľa, po výhre nad Českom 3:1, Švajčiarskom 7:0 a Nemeckom 10:0 nestačil zverenci trénerov Ladivera a Líšku na výber rovesníkov z Kanady, ktorému podľahli tesne 2:3. V semifinále čakalo našich mladíkov susedské derby, dramatický zápas s Českom dotiahli do víťazného konca a vo finále tak môžu oplatiť prehru Kanade. Zápas je na programe v nedeľu o 12:30 na hlavnej ploche zimného štadióna.

Slovenský výber do 18 rokov vedie skúsený český tréner Zdeněk Jurčák, ktorý priviedol tím do 16 rokov k zlatým medailám na posledných MS 2012 v českom Písku. Jeho tím zatiaľ prechádza celými majstrovstvami bez zaváhania, v základnej časti si poradili s rovesníkmi z USA 3:1, Česko porazili vysoko 7:2, podobne aj Švajčiarsko 7:1 a Veľkú Britániu 9:3. Semifinále im do cesty postavilo hokejbalistov USA, v divácky atraktívnom súboji stratili vedenie 3:0, no nakoniec sa radovali z postupu do finále po výsledku 7:4, kde ich v nedeľu o 14:45 čaká Česká Republika.

Svoje bohaté skúsenosti zúročil pri výbere hráčov do 20 rokov aj tréner Dušan Danko, majster sveta zo St. Johns, niekoľkonásobný majster Slovenska a hráč extraligového ŠHBK Ružinov. Poskladal silný tím, ktorý ešte na celých MS neokúsil horkosť prehry. Postupne zdolal Švajčiarsko 10:1, s Kanadou remizoval 2:2, Veľkú Britániu deklasoval 20:1, Poľsko 13:0, Rakúsko 5:0, USA 5:2 a na záver základnej časti uhral remízu s Českom 3:3, ktorá obom tímom zabezpečila účasť vo finále. Toto vytúžené česko-slovenské finále bude dokonalým zakončením celých majstrovstiev sveta a vy môžte byť pri tom, zápas začína o 19:15 a ešte pred ním si môžte vychutnať ďalšie skvelé derby v podaní amerických tímov, o bronz si to rozdá Kanada s USA.

Neváhajte a príďte podporiť našich hokejbalistov pri historickej šanci získať zlaté medaily vo všetkých mládežníckych kategóriách! Vstupné je počas celým MS zadarmo a všetky zápasy môžte sledovať aj naživo prostredníctvom internetovej televízie. Všetko podstatné sa dozviete na oficiálnej stránke šampionátu.

Zdieľajte:
Autor: Dany
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články