Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan - Montreal: Drsný boj o Réwaya!

BRATISLAVA - Slávny slovenský klub a na druhej strane kanadská klubová legenda. V súboji ide o jedného hráča: mladého šikovníčka Martina Réwaya
Zdroj: TASR (archív)
Zdieľajte:

Slovenská nádej rozmýšľa medzi NHL a KHL, medzi Montrealom a Slovanom. Neistý boj v kempe, kde sa bude musieť prispôsobovať tvrdým pravidlám zámorského hokeja alebo relatívne pohodlné miesto v Slovane, kde si môže viacmenej dohodnúť predbežný flek v hierarchii družstva?

Jasné, Miloš Říha vie byť tiež drsný, ale napriek tvrdým slovám voči "hračičkám" Jegličovi a Tičarovi ich stále nechal hrať. Na druhej strane, v zámorí sa s nikým nemaznajú, čo pocítili v minulosti aj veľké talenty ako Cíger (radšej sa vrátil domov). Šatan (zotrval a uspel) alebo Petrovický (vyhorel ako mladý).

„Viem o záujme Montrealu, ale žiadna konkrétna ponuka zatiaľ neprišla. Sám ešte neviem, kde budem hrať v budúcej sezóne. Nemám ani veľa času to riešiť, sme v poslednom týždni prípravy na majstrovstvá sveta,“ vraví Réway pre SME.

Má tri možnosti: „Buď Sparta, s ktorou mám zmluvu platnú ešte jeden rok, ktorá platí pre Európu okrem KHL. Keby som chcel hrať v KHL, tak to bude asi len Slovan, keďže na mňa vlastnia práva a o výmene nechcú ani počuť. A tretia možnosť je Montreal, keď bude mať záujem a dohodneme sa,“ pokračuje mladá hviezda.

Do Sparty sa ale vrátiť nechce: "Chcem si vyskúšať, na čo mám. Vrátiť sa môžem hocikedy," ujasňuje.

„Bolo to zamotané, ale bol som si s nimi sadnúť, rozprávali sme sa. Cítil som zo Slovana veľký záujem a už som bol v podstate rozhodnutý,“ opisuje.

Ale potom sa ozval Montreal, ktorý ho draftoval. A to bol "game changer".

„Nechcem to teraz veľmi rozoberať, je to čerstvá správa. Kluby sa viac bavia s agentmi ako s hráčmi. Uvidíme, ako sa to vyvinie, " vraví ďalej pre SME.

Rozhodujú aj peniaze? „"Neviem, aké budú podmienky zmluvy s Montrealom. Keď príde, pozriem sa na to a uvidím. Ale nie je to o tom, že by som chcel vyjednávať. Peniaze sú pri nováčikovských kontraktoch jasne dané, či by som bol trojka draftu alebo hráč zo štvrtého kola ako ja. Peniaze dostanú všetci rovnako. Keby mi šlo iba o peniaze, ostanem vo Švajčiarsku. Ponuky, ktoré som odtiaľ mal, sa vôbec nedajú porovnať so Slovanom alebo Montrealom. Ide skôr o kvalitu a meno súťaže."

„Chcem si vybrať to, čo bude pre mňa najlepšie, aby som napredoval ako hráč. Rád by som sa rozhodol v priebehu týždňa. Dúfam, že to bude čo najskôr, aby som sa mohol sústrediť na majstrovstvá.“

Držme mu palce, nech sa rozhodne správne.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: SME, hokejovysvet

Diskusia

Podobné články