Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Sebakritický Michal Handzuš po prvom finále: Prehra ide na mňa

Nitra vstúpila do finálovej série play-off Tipsport Ligy víťazstvom nad Banskou Bystricou, ktorej líder Michal Handzuš priznal, že jeho tím dnes nehral dobre. Prehru zobral na svoje triko kvôli faulu v úvode záverečnej tretiny.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vstup do prvého duelu finálovej série vyšiel lepšie nitrianskym hokejistom, ktorí na svojho súpera od úvodu vybehli a zatlačili ho do obrany. „Od začiatku sme nehrali dobre. Nitra mala navrch, no v druhej tretine sme, myslím, hrali ten náš hokej a hru sme vyrovnali. Musíme tak hrať po celých šesťdesiat minút, čo sa nám dnes nepodarilo,“ zhodnotil bezprostredne po skončení stretnutia výkon Bystričanov Michal Handzuš.

Líder Banskej Bystrice videl za vylučovaním svojho tímu slabý pohyb. „Dopustili sme sa veľa faulov hokejkou. Nohy nám nešli tak, ako by mali. Preto sme hrali viac hokejkou a z toho vyplývali tie fauly.“

Hoci ako rozhodujúci moment duelu by sa mohlo javiť vylúčenie kapitána Milana Kytnára, ktorý za zákrok na Petra Podhradského vyfasoval trest do konca zápasu v čase, keď mali barani ešte dostatok času na záverečný tlak, podľa Michala Handzuša nastal zlom jeho faulom v úvode tretej tretiny. „Tretiu časť sme začali dobre. Prvé striedanie sme mali aj šancu, no hneď nato som spravil faul, po ktorom sme dostali gól. Kytnárov zákrok bol nešťastná náhoda. Chcel trafiť hráča, no ten bol troška nízko, takže mu trafil hlavu. Z jeho strany to nebol úmysel. Rozhodujúci moment by som hľadal skôr v mojom faule. Ten bol dosť zbytočný. Prehra ide dosť na mňa. Keď sme sa dvíhali, urobil som hlúpy faul. Takéto veci si musíme ustrážiť,“ sypal si popol na hlavu skúsený center.

Banská Bystrica podľa Handzuša urobí všetko preto, aby v druhom zápase na nitrianskom ľade podala lepší výkon. „Musíme viacej korčuľovať, byť dôraznejší a najmä silnejší na puku.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články