Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Opora Zvolena verí, že sa už semifinálová séria do Nitry nevráti

Hokejisti HKm Zvolen urobili utorňajším víťazstvom v Nitre výrazný krok smerom k finále. Brankár Samuel Baroš verí, že sa jeho tímu v domácom prostredí podarí postup spečatiť.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Piaty zápas semifinálovej série, ktorý sa za stavu 2:2 na zápasy odohral na nitrianskom zimnom štadióne, začali Zvolenčania ako z partesu. Už po polovici úvodnej tretiny viedli 3:0. „Nečakal som, že takto dobre začneme. Predsa len, niektorí hráči sú zranení, Kamil Brabenec má dištanc. Dali sme gól v oslabovke, čo mužstvu určite pomohlo. Dnes to bol veľmi dobrý a bojovný výkon. Súper sa postupne dostával do zápasu. Neodskočili sme im až tak, aby sa vzdali. Celý zápas boli nebezpeční,“ zhodnotil mladý gólman výkon Nitranov.

Tí sa počas zvyšku duelu snažili stoj čo stoj vyrovnať. Zdalo sa, že v niektorých momentoch to s agresivitou až preháňali. „Oni chceli ten puk silou mocou pretlačiť. Nesnažili sa už o pekný gól, stále chodili do bránkoviska, sekali tam. V závere im rozhodca zato vylúčil hráča na dve minúty, čo nám dosť uľahčilo situáciu, keďže sme necelé tri minúty pred koncom dostali presilovku. Hrali tvrdo a obsekávali celý zápas.“

Kuriózny moment sa odohral v prostrednej tretine stretnutia, keď nebolo na prvý pohľad jasné, či strela Tibora Kutálka skončila za bránkovou čiarou, v hre sa pokračovalo a z protiútoku skórovali zvolenskí hokejisti. Keďže však po porade s videorozhodcom vysvitlo, že gól Nitranov bol regulárny, namiesto stavu 1:5 to bolo 2:4. „Keď nám neuznali gól, bol som prekvapený. Ani som nevedel, že sú také pravidlá. Myslel som si, že uznajú oba. Vtedy som sa zľakol, že to na finále môže byť dramatické. Nakoniec nás tlačili až do posledných chvíľ, kým sme nerozhodli gólom do prázdnej brány. Zápas bol vyrovnaný až do konca,“ povedal spokojný Samuel Baroš, ktorý si pochvaľoval podporu fanúšikov zo Zvolena. „Fanúšikovia boli super. Bolo ich dobre vidno, keďže boli oproti na tribúne. V porovnaní s predošlými dvoma zápasmi, ktoré sme tu už odohrali, ich bolo dnes najviac počuť. Určite to poteší, keď tu máme svojich divákov.“

22-ročná opora Zvolena sa neodvážila predpovedať priebeh šiesteho zápasu. „Snáď podáme dobrý výkon, s ktorým budeme môcť pomýšľať na víťazstvo. Dúfam, že do Nitry sa už nevrátime,“ uzavrel Baroš.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články