Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO MEGA dôležitá výhra Tatarovcov, Jurčo po tri a pol týždni opäť v zostave

NHL
NEW YORK - Takmer po mesiaci sa Detroit predstavil opäť v zostave aj s Tomášom Jurčom. V hre o playoff sú už len tri tímy Východu, z ktorých dva postúpia. Ide o Detoit, Philadelphiu a Boston. V priamom zápase dvoch z nich dnes v noci Detroit zdolal Philadelphiu a hneď o deň nastúpi proti Bostonu
Zdroj: foxsports.com
Zdieľajte:

Štyria slovenskí hokejisti sa predstavili v troch zápasoch zámorskej NHL, ale ani jeden z nich nebodoval. Dôležitú výhru v bojoch o play off dosiahol Detroit v zostave aj s Tomášom Tatarom a Tomášom Jurčom. Red Wings zdolali Philadelphiu 3:0 a ak vyhrajú vo štvrtok nad Bostonom, vo vyraďovacej časti si zahrajú v 25. sezóne za sebou.

Hrdinom domácich bol brankár Jimmy Howard, ktorý chytil všetkých 30 striel Flyers a na konci ešte zaznamenal asistenciu pri góle Kylea Quinceyho do prázdnej bránky. Bol to jeho druhý shutout v sezóne a 22. v kariére.

"Dnes bol mužom na správnom mieste. Odviedol skvelú prácu," chválil brankára tréner Jeff Blashill.

"Je to veľká vec. V posledných týždňoch je každý zápas mimoriadne dôležitý a som rád, že tento kľúčový vyšiel. Veríme si, že to zvládneme," dodal nováčik Andreas Athanasiou, ktorý v druhej tretine zvýšil v oslabení na 2:0.

Detroitu stačí v Bostone akékoľvek víťazstvo na postup, ale na oddych majú hráči minimum času. "Keď budeme hrať tak ako teraz, tak máme šancu. Času na oddych je málo. Sadneme do lietadla, dobre sa najeme, napijeme a už sa musíme pripraviť na zápas," dodal pre nhl.com kapitán Henrik Zetterberg po poslednom zápase na domácom ľade v základnej časti.

Tomáš Tatar odohral takmer 14 minút, zaznamenal dve strely. Po dlhšom čase dostal šancu aj jeho krajan Tomáš Jurčo, ktorý bol na ľade 5 minút a 14 sekúnd a dve minúty si odsedel na trestnej lavici. V zostave nahradil Anthonyho Manthu. Detroit má aktuálne na konte 93 bodov a je tretí v Atlantickej divízii, Boston a Philadelphia nazbierali rovnako 91 bodov s tým, že Flyers majú zápas k dobru.

DETROIT RED WINGS - PHILADELPHIA FLYERS 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 8. Helm, 24. Athanasiou, 59. Quincey (Howard). Brankári: Howard - Mason, strely na bránku: 26:30, 20.027 divákov.

Toronto prehralo vo svojom poslednom zápase na domácom ľade s Columbusom 1:5 a kleslo na posledné 30. miesto v NHL, čo môže byť výhoda pred draftom. Matematicky má tridsiaty tím v draftovej lotérii 20-percentnú šancu vyberať si ako prvý, tím na 29. mieste má 13,5 percentnú šancu a 28. mužstvo v tabuľke má šancu 11,5 percenta.

"Dnešný výkon sa nedá ospravedlniť, ale všetci vieme, že náš klub má budúcnosť a čakajú nás dobré veci," povedal pre nhl.com tréner Maple Leafs Mike Babcock.

Jeho tím prehral štvrtý duel za sebou a piaty z posledných šiestich. Prehre nezabránil ani slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý bol na ľade 21 minút a zaznamenal "mínusku". Hostia rozhodli o víťazstve v poslednej časti tromi rýchlymi gólmi v priebehu 4 minút a 7 sekúnd.

Dva góly strelil Brandon Dubinsky, ktorý po zápase povedal, že cieľom jeho tímu je vyhrávať a nie získať čo najlepšiu pozíciu pred draftom. "Sme profesionáli a každý zápas chceme vyhrať. Myslím, že rovnako aj Maple Leafs. V NHL nepríde nikto na ľad s tým, že chce prehrať," povedal Dubinsky.

TORONTO MAPLE LEAFS - COLUMBUS BLUE JACKETS 1:5 (0:0, 1:2, 0:3)

Góly: 22. Rielly (Gauthier, Laich) - 32. Saad (Bjorkstrand), 38. Dubinsky (Atkinson, Calvert), 49. Bjorkstrand (Saad, Wennberg), 50. Calvert (Atkinson), 53. Dubinsky (Calvert, Murray), Brankári: Sparks - Bobrovskij, strely na bránku: 27:32, 18.837 divákov.

Edmonton sa s arénou Rexal Place, kde hrával od roku 1974 rozlúčil víťazstvom 6:2 nad Vancouverom. Hviezdou zápasu bol trojbodový nováčik Connor McDavid, ktorý dal gól a pridal dve asistencie, čím napodobnil legendu Oilers a celej NHL Waynea Gretzkého.

Ten tromi bodmi (0+3) prispel 19. októbra 1979 vôbec k prvému víťazstvu Edmontonu v tejto hale (vtedy Northlands Coliseum) v zápase NHL. Oilers vtedy zdolali Quebec Nordiques 6:3. V rokoch 1974 - 1979 pôsobil Edmonton v tejto aréne ešte v súťaži WHA a až potom prišiel do NHL.

Rozlúčkový duel sprevádzali pred aj pozápasové ceremónie a Oilers pozvali na zápas viac ako 150 bývalých hráčov. V Edmontone nechýbali klubové legendy ako napríklad Gretzky, Mark Messier, Jari Kurri, Paul Coffey, Glenn Anderson, Grant Fuhr či Ryan Smyth.

"Bol to špeciálny večer. Dlho som hovoril, že je to posledný zápas v Rexal Place a veľmi sme chceli vyhrať," povedal pre espn.com hviezdny nováčik McDavid.

Dve asistencie zaznamenal Jordan Eberle. "Bol to zápas, ktorý sme museli vyhrať. Vedeli sme, že musíme vykorčuľovať na ľad a odovzdať čo najlepšie čo vieme a podarilo sa," dodal Eberle.

V rozlúčkovom zápase s druhou najstaršou arénou v NHL nechýbal ani slovenský obranca Edmontonu Andrej Sekera, ktorý odohral viac ako 25 minút, zaznamenal mínusový bod a na súperovu bránku vyslal až päť striel.

EDMINTON OILERS - VANCOUVER CANUCKS 6:2 (0:0, 3:0, 3:2)

Góly: 29. Jakupov (Fayne), 34. Maroon, 38. McDavid (Eberle, Hall), 50. Maroon (Eberle, McDavid), 50. Hall (Pardy, Pakarinen), 59. Draisaitl (Hall, McDavid) - 46. Bartkowski (Biega, McCann), 53. Horvat (Etem, Dorsett). Brankári: Talbot - Markström, strely na bránku: 38:27, 16.839 divákov.

Slováci v akcii:

Tomáš Tatar (Detroit) 13:41 0 0 0 0 2 0
Tomáš Tatar (Detroit) 5:14 0 0 0 0 0 2
Andrej Sekera (Edmonton) 25:18 0 0 0 -1 5 0
Martin Marinčin (Toronto) 21:02 0 0 0 -1 0 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, hokejovysvet, nhl.com

Diskusia

Podobné články