Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

5 najmagickejších momentov z NHL

Top
Každý, kto vytrvalo sleduje hokej vie, že prirovnať k nemu iný šport je veľmi namáhavá úloha. Je to dokonalý súlad rýchlosti, vytrvalosti, odolnosti a tímovej spolupráce. No niekedy je k výhre potreba viac. Niečo, čo sa nedá získať ani popísať. Nie všetci hráči sú schopný zázrakov, napriek tomu sa nájdu taký, z ktorých vyžaruje niečo priam nadpozemské. Na ľade predstavujú absolútnu dominanciu.
Zdroj: screen
Zdieľajte:

5. Rick Nash vs. Phoenix Coyotes

Po nezmyselnom vylúčení Nasha vyrovnal Phoenix vedenie Blue Jackets. V Columbuse sa fanúšikovia za posledné roky určite naučili ceniť si každé víťazstvo, preto po spomínanom vylúčení splanuli emócie nejedného fanúšika. Rick Nash odhodlaný napraviť svoju chybu to zobral do vlastných rúk a vyčaroval jeden z najkrajších hokejových gólov vôbec.

4. Nezdolateľný Paul Kariya

Kapitánovi Mighty Ducks sa počas šiesteho zápasu finále Stanleyho pohára proti New Jersey Devils podarilo niečo nevídané. Vtedajší kapitán Devils Scott Stevens patril k jedným z najobávanejších a najtvrdších hráčov histórie, teda niet divu, že zo stretov kapitánov ostal ležať ten Anaheimský. Pri tom ako nehybne ležal na zemi asi málokto veril, že sa do zápasu ešte vráti.

3. Gretzky na vrchole

Kanadská 99 prekonáva Gordieho Howea prezývaného Mr. Hockey v historickom rebríčku skórovaní gólov. Od zápasu s Canucks ostal jeho rekord neprekonaný a s najväčšou pravdepodobnosťou ho v strielaní gólov ešte veľmi dlho nikto nepredbehne, ak vôbec.

2. Yzermanova zázračná strela

Stanley Cup playoff. Siedmy zápas. Druhé predĺženie. Len ťažko si v hokeji predstaviť viac nervami nabité prostredie. Odhodlaný kapitán Detroitu sa však nenechal odradiť a po odobratí puku od najväčšej hokejovej legendy zavesil s laserovou presnosťou gól, ktorý pomohol k zisku najcennejšej trofeje pre Red Wings.

1. Rekord fínskeho blesku

Nováčikovská sezóna škandinávskej legendy Teemu Selanneho bola bezpochyby tá najúspešnejšia zo všetkých. Hranicu 70 gólov sa za celú históriu NHL podarilo prekonať len ôsmym hráčom a Teemu to dokázal už vo svojej prvej sezóne. Nebol to však jediný rekord , ktorý prekonal vo svojej premiérovej sezóne. Pokoril taktiež rekord Mikea Bossyho a stal sa najlepším nováčikom ako v skórovaní gólov, tak aj v celkovom zbieraní bodov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články