Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ján Laco si našiel nový domov

KHL
Ján Laco bude v budúcej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy obliekať dres Barysu Astana. Slovenský brankár mal zmluvu s Donbassom Doneck, ktorý sa však pre politické nepokoje na Ukrajine v nadnárodnej súťaži nepredstaví.
Zdroj:
Zdieľajte:

Ján Laco bude v budúcej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy obliekať dres Barysu Astana. Slovenský brankár mal zmluvu s Donbassom Doneck, ktorý sa však pre politické nepokoje na Ukrajine v nadnárodnej súťaži nepredstaví. Informoval portál sports.ru.

Na ukončení pôsobenia Donbassu v KHL sa v stredu v Moskve oficiálne dohodli prezident súťaže Alexander Medvedev a čelný predstaviteľ klubu Boris Kolesnikov. Doneck si však ponechal licenciu a po roku sa bude môcť do KHL opäť vrátiť. Dôvodom tohto rozhodnutia boli nepokoje na Ukrajine, ktoré sa podpísali pod nedávny požiar v domácej Arene Družba.

Laco tak smeruje za trénerom Andrejom Nazarovom, ktorý sa s Astanou dohodol na spolupráci v stredu. Tridsaťdvaročný brankár mal ťažší rozbeh na začiatku uplynulej sezóny a pevnejšie miesto v ukrajinskom tíme mu pomohol získať až olympijský turnaj v Soči. Následne sa prebojoval s Doneckom do semifinále play off v Západnej konferencii cez Dinamo Riga, v boji o finálovú účasť však nestačil na pražský Lev. Laco v minulosti pôsobil na Slovensku v Nitre, Zvolene a Liptovskom Mikuláši. Na MS 2012 v Helsinkách patril medzi opory slovenského tímu, ktorý získal striebornú medailu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články