Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO: Skvelá noc Gáboríka, nudný zápas Oilers

NHL
Silvestrovské kolo NHL sa nieslo v znamení zaujímavých výsledkov, potešil nás aj Marián Gáborík.
Zdroj: nhl.com
Zdieľajte:

Slovenský hokejista Marián Gáborík v noci na piatok prispel gólom a asistenciou k výhre Los Angeles Kings na ľade Calgary Flames 4:1. Gáborík najskôr svojím ôsmym gólom v aktuálnej sezóne NHL otvoril skóre a potom presne prihral Tannerovi Pearsonovi, ktorý v 60. minúte pri hre domácich bez gólmana spečatil výsledok do prázdnej bránky.

Hostia z Kalifornie položili základ úspechu v prvých dvoch tretinách, v ktorých strelili tri góly. Gáborík sa presadil po samostatnej akcii, keď vyviezol puk z vlastného obranného pásma, medzi kruhmi sa zbavil obrancu Krisa Russella a rýchlou strelou švihom prekonal Karriho Rämöa v bránke Flames. "Vedel som, že brankár má zakrytý výhľad, tak som skúsil strelu nad vyrážačku. Spoluhráči mu dobre clonili a napokon to tam padlo. Mal som aj šťastie," povedal slovenský útočník pre oficiálny web súťaže. Veľkou oporou Kings bol gólman Jonathan Quick, ktorý kryl 23 z 24 striel domácich."V každom zápase nám svojím výkonom dáva šancu na výhru. Na tomto tripe bol našim najlepším hráčom. Dnes predviedol skvelé zákroky najmä v tretej tretine, práve vtedy sme ho potrebovali najviac," pochválil Quicka útočník Milan Lucic, ktorý bol autorom víťazného gólu.

Detroit Red Wings prehral na domácom ľade s Pittsburghom Penguins 2:5 a navyše prišiel o Tomáša Jurča. Slovenský útočník duel nedohral, keď v prvej tretine odstúpil z hry pre zranenie v hornej časti tela. "Viem iba to, že nebol schopný pokračovať v zápase. Jeho zranenie si vyžiada zmeny v zostave, o ktorých rozhodneme po tom, ako budeme mať k dispozícii ďalšie informácie," skonštatoval detroitský tréner Jeff Blashill. Domáci mali duel dobre rozbehnutý, keď po presných zásahoch Justina Abdelkadera a Brendana Smitha vyhrali prvú tretinu 2:0. Potom však skórovali už len Penguins, ktorí rozhodli o výsledku troma gólmi v tretej dvadsaťminútovke. Tomáš Tatar v drese Red Wings odohral 14:25 min, mal tri strely a spolu s Abdelkaderom ako jediní zakončili zápas s plusovým bodom na svojom konte.

Pri neúčasti zraneného Jaroslava Haláka sa do bránky New Yorku Islanders v súboji proti Buffalu Sabres postavil Thomas Greiss a opäť bol kľúčovým hráčom svojho tímu. Nemecký gólman zlikvidoval 42 striel domácich a inkasoval len z hokejky Ryana O´Reillyho. "Spoluhráči mi pomohli, dobre čistili priestor, veľa striel bolo otvorených. V závere som mal aj šťastie, ale myslím, že sme si dnes zaslúžili vyhrať," usmieval sa Greiss, ktorý nahradil Haláka v treťom zápase za sebou.

Ústrednou postavou duelu medzi Coloradom Avalanche a Chicagom Blackhawks bol hosťujúci Patrick Kane. Elitný útočník pridal ku gólu aj dve asistencie a upevnil si vedenie na čele kanadského bodovania súťaže. Blackhawks rozhodli o výsledku v predĺžení, keď po Kaneovej prihrávke skóroval kapitán Jonathan Toews. Ich slovenský spoluhráč Marián Hossa sa za dvadsať minút na ľade prezentoval štyrmi strelami.

Edmonton Oilers prehral na domácom ľade s Anaheimom Ducks najtesnejším rozdielom 0:1. Jediný gól zaznamenal v 12. minúte Ryan Getzlaf. Brankár Anaheimu John Gibson si udržal čisté konto v druhom zápase za sebou. V oboch prípadoch to dokázal na klziskách súperov, čo sa mu podarilo ako prvému gólmanovi v klubovej histórii. Slovenský obranca v službách Oilers Andrej Sekera na neho vyslal dva strelecké pokusy.

Buffalo Sabres 1–2 New York Islanders (0:0, 0:1, 1:1)

Góly: 52. O´Reilly (Eichel, Ristolainen) - 30. Nielsen (Tavares, Leddy), 42. Kuljomin (Okposo, Boychuk).

Detroit Red Wings 2–5 Pittsburgh Penguins (2:0, 0:2, 0:3)

Góly: 7. Abdelkader (Larkin, Kronwall), 13. Smith (Nyquist, Marčenko) – 21. Hörnqvist (Malkin, Letang), 32. Letang (Malkin, Hörnqvist), 48. Crosby (Perron), 49. Malkin (Kessel, Hörnqvist), 59. Letang (Bonino).

Carolina Hurricanes 4–2 Washington Capitals (0:0, 1:1, 3:1)

Góly: 28. Di Giuseppe (Nordström, J. Staal), 41. E. Staal (Lindholm, Versteeg), 46. Skinner (Nash, Rask), 60. Nestrašil (E. Staal) – 30. Bäckström (Alzner, Niskanen), 55. Ovečkin (Laich).

St. Louis Blues 1–3 Minnesota Wild (0:0, 1:1, 0:2)

Góly: 29. Shattenkirk (Steen, Stastny) – 37. Niederreiter (Fontaine, Haula), 52. Haula (Niederreiter), 59. Vanek (Coyle).

Colorado Avalanche 3–4pp Chicago Blackhawks (1:1, 1:2, 1:0 – 0:1)

Góly: 5. Söderberg (Tanguay, Beauchemin), 32. McLeod (Duchene, Johnson), 56. Johnson (Duchene, Landeskog – 19. Anisimov (Kane, Panarin), 23. Desjardins (Teräväinen, Danault), 25. Kane (Panarin, Keith), 64. Toews (Kane, Seabrook).

Dallas Stars 5–1 Nashville Predators (0:0, 2:1, 3:0)

Góly: 33. Ja. Benn (Goligoski), 38. Janmark (Spezza), 44. Eaves (Spezza), 49. Seguin (Sharp), 56. Seguin (Ja. Benn, Klingberg) – 32. Smith (Ribeiro).

Calgary Flames 1–4 Los Angeles Kings (0:1, 0:2, 1:1)

Góly: 44. Giordano (Ferland, Colborne) - 12. Gáborík (Pearson), 22. Lucic (Kopitar, Toffoli), 24. Andreoff (Mersch, Nolan), 60. Pearson (Gáborík).

Edmonton Oilers 0–1 Anaheim Ducks (0:1, 0:0, 0:0)

Góly: 12. Getzlaf (Perry).

Arizona Coyotes 4–2 Winnipeg Jets (1:1, 0:0, 3:1)

Goly: 10. Doan (Domi, Grossmann), 42. Tichonov (Stone, Murphy), 53. Ekman-Larsson (Boedker, Vermette), 60. Doan (Martinook, Richardson) – 4. Lowry (Burmistrov, Byfuglien), 48. Lowry.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články