Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kto je kráľom sociálnych sietí?

Život bez sociálnych sietí si väčšina ľudí už nevie ani predstaviť. Stali sa neodmysliteľnou súčasťou denného spravodajstva a výnimkou nie je ani hokejové odvetvie. Ktorý hráč a tím si teda podmanil ,,žrútov času“?
Zdroj: www.facebook.com
Zdieľajte:

Slová Facebook, Twitter či Instagram sú v dnešnej dobe dobre známe každému dieťaťu, dospelému, dokonca aj dôchodcovi. Do našich životov prenikli nenápadne, najskôr ako prostriedok uľahčujúci komunikáciu, neskôr sa stali neodmysliteľnou súčasťou našich dní. Či chceme alebo nie, je to pravda. Vstaneme z postele, naraňajkujeme sa, umyjeme si zuby, nasúkame na seba oblečenie a odchádzame do práce. Bežná ranná rutina, poviete si. Faktom však je, že počas týchto minút stihneme odpísať kamarátovi z Ameriky či okomentovať to, s kým včera Katka od susedov vymetala bary alebo čo práve behá po rozume speváčke Selene Gomez. Toto je čaro sociálnych sietí. Alebo kliatba?

K množstvu mínusov je však pridelený rovnaký počet výhod. Tieto aplikácie skrátili vzdialenosť medzi športovcami a ich fanúšikmi z niekoľkých tisícov kilometrov na jedno ťuknutie prstom. Umožnili nám nahliadnuť do ich životov, zdieľať s nimi chvíle úspechu, ale aj zármutku. Nereálnych, nedosiahnuteľných idolov zmenili na obyčajné ľudské bytosti. Práve to v nás vyvoláva pocit, že sme k nim o čosi bližšie. A to je predsa skvelé, nie? Koho teda sledujeme najradšej?

Všetkým hokejovým fanúšikom musí byť hneď nad slnko jasné, že takmer všetky prvenstvá si držia kluby a hokejisti hrajúci pod záštitou NHL. Aj to dokazuje fakt, že titul ,,Najprestížnejšej hokejovej ligy sveta“ jej neprischol náhodou. Nie je žiadnym prekvapením, že najsledovanejším klubom na Instragrame, Facebooku aj Twitteri je súčasný držiteľ Stanley Cupu – Chicago Blackhawks. Aktuálneho zamestnávateľa Mariána Hossu sledujú na Facebooku necelé 2 900 000 hokejových nadšencov. Na Twitteri a Instagrame je toto číslo podstatne menšie, no aj napriek tomu klub z Chicaga stále vedie.

Na najrozšírenejšej sociálnej sieti sa za Chicago Blackhawks radí Chárov Boston ( 2 209 000 fanúšikov) a Tatarov Detroit (2 000 000 fanúšikov). Priaznivci bostonských ,,Medveďov“ im prejavujú silnú podporu aj na Instagrame, kde sa ich nazbieralo viac ako 614 000. Bronzovú priečku obsadili Rangers s domovskou základňou v New Yorku (606 000 fanúšikov). Medzi najsledovanejšími hokejovými mužstvami na sociálnej sieti Twitter nenájdeme okrem Chicaga žiadny zo spomínaných klubov. Druhý najväčší počet ,,followers“ si drží Toronto Maple Leafs (1 090 000), 50 000 do okrúhleho miliónu chýba Montrealu.

V sfére jednotlivcov to s určovaním poriadia nie je také ľahké. Nie každý hokejista má totiž profil na každej zo spomínaných sociálnych sietí. Navyše je takmer nemožné mať reálny prehľad o tom, koho sleduje najviac ľudí. Preto sme sa rozhodli spomenúť hráčov, ktorí sú v hokejovej komunite všeobecne obľúbení (čo sa, prirodzene, adekvátne odráža aj na ich počte ,,followers“).

Obrovskej popularite sa naďalej teší ruská stálica Alexander Ovechkin. Kapitán Washingtonu Capitals zdieľa každodennú rutinu svojho života s takmer 1 600 000 ľuďmi na Twitteri a 440 000 ďalšími na Instagrame. Dozvedieť sa môžete napríklad to, s kým všetkým sa Ovi stretol alebo kto mu spríjemňuje už dobre zabehnutý život za ,,veľkou mlákou.“

Ľudia veľmi obľubujú často vtipné fotky ďalšieho ruského hokejistu - Jevgenija Malkina. Útočníka pittsburgských ,,Tučniakov“ sleduje na Twitteri približne 1 210 000 fanúšikov. O čosi menej (757 000 ,,followers“), si pripisuje spoluhráč Mariána Hossu a donedávna aj Marka Daňa - Patrick Kane. Vďaka doterajšej vydarenej sezóne mu v priebehu niekoľkých mesiacov stúpol pôvodný počet priaznivcov o viac ako polovicu.

Instagramovým obľúbencom je okrem Oviho aj Kanaďan Tyler Seguin. Fakt, že spomínaného mladíka výrazne obľubuje aj ženské publikum pravdepodobne súvisí aj s číslom jeho ,,followers“ na Instagrame, ktoré dnešným dňom činí 319 000. Našim najsledovanejším hokejistom na tejto sociálnej sieti je pravdepodobne Tomáš Tatar, ktorý nedávno prekročil hranicu 100 000 odberateľov. Gratulujeme!

Jedným z najviditeľnejších hokejových osobností na Facebooku je nestarnúca legenda Jaromír Jágr. Jeho mnohokrát inšpiratívne a motivačné výroky či vtipné fotky si obľúbilo viac ako 670 000 fanúšikov.

Profil každého zo spomínaných tímov a hráčov je svojím spôsobom špecifický. Je len na vás, či preferujete vtipné obrázky z každodenného života, podrobné fakty zo zápasov alebo hľadáte motiváciu. Výberom aspoň jedného vyššie uvedeného človeka či mužstva si každý príde na svoje.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: www.facebook.com,www.instagram.com,www.twitter.com

Diskusia

Podobné články