Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tajomstvo úspechu top hráča NHL: Riešenie hlavolamov počas dvíhania činiek!

NHL
BUFFALO - Každý hráč má svoje tajomstvá na úspech. Ryan O´Rielly sa pochválil svojou predsezónnou prípravou.
Zdroj: TASR/ilustračne
Zdieľajte:

Predsezónna príprava pred NHL býva vždy veľmi tvrdá. Hráči sa ešte predtým ako nastúpia do tréningových kempov svojich tímov pripravujú individuálne. Majú tak priestor zvoliť si vlastný štýl tréningu a jeho zameranie. Svoj vlastný a veľmi špecifický štýl tréningu má aj kanadský hokejista Ryan O´Reilly. Ten sa počas individuálnej prípravy zverí do rúk svojho otca.

A teraz si predstavte situáciu. Ste v posilňovni, drepujete či zdvíhate rôzne váhy a popritom riešite logické úlohy. Áno, presne tak, toto je štýl tréningu, ktorý každoročne Ryan podstupuje. "Môžem povedať iba niečo ako 7*9/10*4 + 15,“ priznáva Bryan O´Reilly. "V tom momente musí pod tlakom myslieť, zostať silným a držať stabilitu. Nemôže prestať cvičiť, no zároveň musí odpovedať na moje otázky.“

Čítajte viac:

Poď sem! Kam ideš?" spravil si prču z obrancu Ryan O´Reilly

Ryan sa líší v príprave aj stravou. Dokonca si zvykol na vegetariánsku stravu a mäso nahradil zeleninou a ovocím. Bol by z neho vegán, no nedokáže sa vzdať zmrzliny. Pri cvičení jeho otec často mení cviky, držanie náradia či postoj. Kombinácia fyzickej i psychickej záťaže imituje herné situácie a tak sa O´Rielly rýchlo učí adaptovať sa na hocijakú situáciu.

"Po každej sezóne sa človek snaží posunúť sa opäť niekam ďalej. V hokeji je každý zápas a každá situácia rozdielna. Ak sa stále snažíte posunúť vyššie, posúvate sa aj mentálne. Aj preto môj otec pravidelne používa nové cviky a spôsoby ako ich cvičiť,“ chváli prácu svojho otca hráč Buffala Sabres.

O´Rielly má cvičenie vrodené. Jeho otec ho k cvičeniu vedie prakticky od narodenia. Už ako štvorročný cvičil jógu a vo svojich pätnástich ju učil aj svojich spoluhráčov. Dnes je jóga súčasťou Ryanovho dňa. "Naučilo ma to pozerať sa do svojho vnútra. vyčistiť svoju myseľ a nastaviť ju na správne miesto. To je presne to, čo pri hokeji potrebujete. Chcete čistú myseľ a chcete byť naplno koncentrovaný.“

Jóga ma zrejme na Ryana vplyv aj na ľade. Fanúšikovia ho prirovnávajú k Buddhovi, pretože v 400 zápasoch má na svojom konte iba 64 trestných minút a je držiteľom Lady Byng Memorial Trophy z roku 2014. I keď sa môže zdať, že O´Rielly je kľudný človek, opak je pravdou. Kanadský útočník ťažko znáša prehry a to už z detského veku, kedy ho z kabíny po prehratom zápase museli ťahať rodičia.

"Neznáša prehry,“ priznal jeho starší brat Cal, ktorý má na svojom konte 113 zápasov v NHL. "Keď sme boli deti, hrával s nami i keď bol mladší. Ak prehral, zvykol po nás hádzať hokejky. Vedeli sme, že ak prehrá, musíme ihneď po konci zápasu utiecť,“ s úsmevom dodal Cal O´Rielly.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, thehockeynews.com

Diskusia

Podobné články