Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan s ďaľšou veľkou posilou

KHL
Slovenský zástupca v medzinárodnej Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) Slovan Bratislava získal do svojich radov ďalšiu posilu.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Vo štvrtok podpísal ročnú zmluvu s "belasými" reprezentačný útočník Tomáš Surový. Platnosť kontraktu podlieha ešte registrácii na Centrálnej hráčskej matrike (CIB) v Moskve.

"Do tímu prichádza ďalší skúsený hokejista, niekoľkonásobný reprezentant, ktorý by mal byť v novej sezóne veľkým prínosom pre našu ofenzívu. Veľký talent Tomáša sme si všimli už pred dvanástimi rokmi, kedy mal zakotviť v Slovane, no pre vojenskú službu zamieril do Popradu a následne po vynikajúcej sezóne za more. Som rád, že na druhý pokus to vyšlo, verím, že prežije v Slovane úspešnú sezónu," povedal pre oficiálnu stránku klubu generálny manažér Maroš Krajči.

Skúsený tridsaťdvaročný center pôsobil v uplynulej sezóne v Diname Minsk, za ktorý odohral 50 zápasov a nazbieral 24 bodov (9+15). V KHL hral aj za Lev Praha, CSKA Moskva a Dinamo Riga. Celkovo odohral v medzinárodnej súťaži, vrátane play off, 213 duelov a získal 99 bodov (48+51). V minulosti pôsobil v Linköpingu a Lulea vo švédskej SHL a na konte má aj 126 zápasov a 59 bodov (27+32) v drese Pittsburghu Penguins v zámorskej NHL. Na Slovensku pôsobil v Banskej Bystrici a v Poprade.

V národnom drese sa predstavil na šiestich majstrovstvách sveta a tiež ZOH v roku 2006 v Turíne a 2014 v Soči. Vo svojej zbierke má striebornú medailu z MS 2012 vo Fínsku a Švédsku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články