Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vráti sa Kovaľčuk späť do NHL?

KHL
Ruský hokejista Iľja Kovaľčuk by mal údajne v najbližších dňoch rokovať s klubom NHL New Jersey Devils.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hoci možnosť návratu do profiligy v jeho prípade nie je úplne nereálna, v budúcej sezóne sa podľa pravidiel súťaže v drese "diablov" ešte nemôže predstaviť. Informáciu o veľkom comebacku elitného útočníka zbornej do dresu "diablov" priniesli aj zámorské médiá s odvolaním sa na jedného z najznámejších rozhlasových reportérov v USA Dina Costu. "Dostal som správu z dôveryhodného zdroja v klube, že Devils budú viesť rozhovory s Kovaľčukom o jeho návrate," píše Costa na sociálnej sieti Twitter.

Návratu ruského hokejistu do NHL už v budúcej sezóne však bráni hneď niekoľko pravidiel, a preto je jeho účasť v ročníku takmer vylúčená. Kovaľčuk opustil klub v dobe plynutia dvanásťročnej zmluvy na 77 miliónov dolárov a so SKA Petrohrad v KHL podpísal štvorročný kontrakt. Do NHL sa môže vrátiť len so súhlasom všetkých 30 tímov, no musí vynechať jednu celú sezónu, počas ktorej nesmie byť nominovaný ani na jeden zápas v profesionálnom klube. Ak by jeden z účastníkov súťaže nesúhlasil, v profilige môže neobmedzene nastúpiť opäť až v ročníku 2018/2019. V prípade návratu v tomto období by jeho meno opustilo zoznam hokejistov, ktorí dobrovoľne ohlásili koniec v NHL a stal by sa voľným hráčom.

Kovaľčuk začínal s hokejom v Spartaku Moskva, ako jednotku draftu si ho v roku 2001 vybrala Atlanta. V drese Thrashers, ktorých licenciu prevzal neskôr Winnipeg, pôsobil takmer 7 sezón s ročnou prestávkou počas lockoutu 2004/2005, keď hrával v Kazani. Na medzinárodnej scéne s ruskou reprezentáciou získal bronz na ZOH v Salt Lake City a zo svetových šampionátov má v zbierke dve zlaté, jednu striebornú a dve bronzové medaily.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články