Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

12 najúžasnejších gólov slovenských hokejistov

Top
Zostavili sme pre vás rebríček 12 najkrajších gólových okamihov v hlavnej úlohe s našimi hokejistami. Veru, nebolo to ľahké.
Zdroj: screen
Zdieľajte:

1. Ján Sýkora

Nie je vám tento gól povedomý? Ján Sýkora sa zrejme nechal inšpirovať MS 2011 a parádne napodobnil akciu Mikaela Granlunda. Český brankár Jakub Kovář zrejme doteraz netuší, čo mu mladý Slovák vyviedol.

2. Demitrov nájazd

Pavol Demitra navždy ostane v srdciach slovenských fanúšikov. Jeho samostatný nájazd na ZOH 2010 proti Rusku znamenal nielen veľmi cenné víťazstvo ale určite patril aj k najkrajším momentom celých olympíjskych hier.

3. Zdeno Chára

Tak toto sa len tak nevidí. Zdeno Chára v zápase proti Floride ukázal, že nie je len skvelý obranca s tvrdou strelou ale dokáže aj parádne technicky zakončiť. Jeho kúsok nazvali americkí komentátori “ballerina”.

4. Zlatý gól

Gól Petra Bondru sa navždy zapísal zlatými písmenami do histórie hokeja pod Tatrami. Po krásnej akcií Žigmunda Pálffyho presnou strelou prekonal brankára Sokolova a rozhodol o titule Majstra sveta pre Slovensko.

5. Semifinálový únik

Miroslav Šatan v zápase proti Česku opäť potvrdil, že je mužom okamihu. “Tichý zabijak” dokonale zužitkoval vypichnutie puku Michala Handzuša v oslabení a bekhendovým blafákom poslal Slovensko do vedenia. Aj vďaka tomuto gólu sa nakoniec Slovensko tešilo zo zisku striebornej medaile.

6. Vladimír Dravecký

O tom, že krásne góly nepadajú iba v NHL, nás jasne presvedčil Vladimír Dravecký. Košický rodák sa pohral s obranou Popradu a krásne skóroval. Košice nakoniec zvíťazili 4:1 na zápasy a získali majstrovský titul.

7. Demitrov blafák

A ďalšia paráda zo Slovenskej extraligy. Počas výluky v NHL sa na slovenských klziskách predstavili aj tie najväčšie esá, aké na Slovensku máme. V drese Trenčína to okrem Hossu či Gáborika bol aj Pavol Demitra, ktorý svoju genialitu ukázal v zápase proti Slovanu takouto efeknou zadovkou.

8. Žigov kolotoč

Slováci obhajovali na MS 2003 v Helsinkách titul Majstra sveta a od začiatku turnaja hrali naši chlapci v nesmiernej pohode. Dôkazom toho je aj akcia Žigmunda Pálffyho, ktorý vycvičil obranu Rakúska a ponúkol gól ako na striebornom podnose Ľubomírovi Višňovskému.

9. Marián Hossa

Marián Hossa dlhoročné patrí k najlepším hokejistom nielen Slovenska, ale aj celej NHL. Na konte má už dva prstene pre víťaza Stanley Cupu, ktoré dosiahol v drese Chicaga Blackhawks. O jeho zlatých ručičkách sa presvedčili aj hokejisti Nashvillu a najmä brankár Pekka Rinne.

10. Marián s Mariánom

A tentokrát v akcii slovenské rakety. Na MS 2007 predviedli Marián Gáborik a Marián Hossa krásnu akciu, ktorá opäť patrila medzi tie najkrajšie celého turnaja. Obrana Nemecka sa nestačila čudovať rýchlosti oboch našich hokejistov, ktorí po krátkej narážačke bez problémov zakončili svoju akciu.

11. Tatarov gól roka?

“Netuším, ako to spravil, ale on to naozaj spravil! “ Aj takáto bola reakcia amerických komentátorov na gól Tomáša Tatára, ktorý sa zrejme stane gólom roka v kanadsko-americkej NHL. Jednoducho fantázia !

12. Andrej Sekera

Ako posledný gól vám predstavíme obrancu Caroliny Hurricanes Andreja Sekeru. Rodák z Prievidze sa v tejto akcií rozhodol, že proste nikomu puk nepožičia. Sekera sa nádherne natlačil pred bránu Anaheimu a znižoval stav stretnutia na 1:5.

Slovenskí hokejisti dali vo svojich kluboch či v reprezentácii množstvo gólov a vybrať spomedzi nich len 12 najkrajších nebolo jednoduché. Preto dúfame, že sa vám tieto góly páčili a v ankete môžete hlasovať za ten najkrajší. Veríme, že náš výber bol správny a potešil vaše hokejové srdce. Ak si spomeniete na krajší gól, ktorý mal byť podľa vás zaradený do rebríčka, napíšte nám ho do komentára.

Našim hokejistom prajeme ešte veľa nádherných gólov.

ANKETA: Najúžasnejší gól slovenských hokejistov

  • Ján Sýkora

    15%

  • Demitrov nájazd

    41%

  • Zdeno Chára

    2%

  • Zlatý gól

    4%

  • Semifinálový únik

    6%

  • Vladimír Dravecký

    2%

  • Demitrov blafák

    2%

  • Žigov kolotoč

    3%

  • Marián Hossa

    1%

  • Marián s Mariánom

    7%

  • Tatarov gól roka?

    13%

  • Andrej Sekera

    4%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články